Magyar és svájci szállodák uralják a közép-európai TOP 10-et

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 10. 09. 10:30

A Condé Nast Traveler bejelentette idei Readers’ Choice díjának eredményeit, melyben Közép-Európa legjobb szállodáit rangsorolja. A régiós mezőny azonban ebben az évben átalakult, mivel idén a közép-európai régióhoz sorolták Svájcot is, így a régió top huszas listájának majdnem fele svájci hotelekből áll. Ennek ellenére több magyarországi hotel is az élmezőnyben végzett – olvasható a portfolio.hu-n.


Kép: Aria Hotel, otigo

Ötödik helyre került az Aria Hotel Budapest, 9. helyezést ért el a Four Seasons Budapest Gresham Palace, az Intercontinental Budapest a 18., a Corinthia Hotel Budapest pedig a 20. helyet szerezte meg a listán.


Érdekesség, hogy a top10-be a svájci és a magyar szállodákon kívül mindössze egy prágai hotel fért be, míg a következő tízbe már öt osztrák szálloda is helyet kapott. A top 20-as régiós listára Svájc, Ausztria, Magyarország és Csehország szállodái jutottak csak be. Az értékelést idén rekordszámú, több mint 600 000 olvasó töltötte ki a világ minden tájáról, pillanatképet adva arról, hogy hogyan alakulnak utazási szokásaink. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink