Magyar cég kapta a csomagolástechnika Oscar-díját

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 10. 11:20

Páratlan magyar sikert ért el a magyar csomagolástechnika. A székesfehérvári Adu Alba Kft. a szakma Oscar-díjának számító WorldStar díjban részesült, a bemutatón a sajtó is megismerhette a díjnyertes megoldást és a díjat.

Varga Jozsef - dijnyertes termek.jpg

A világgazdaság egyik leggyorsabban fejlődő ágazatában, a csomagolástechnikában egyre nagyobb szerepet töltenek be a hazai cégek. Az áruk, alkatrészek szállítása és sértetlen érkezése milliárdos nagyságú megtakarításokat jelent. A magyar cégek világszínvonalú csomagolási innovációival a szakma nemzetközi élvonalában vannak. Ennek újabb bizonyítéka a Székesfehérváron működő Adu Alba Kft. melynek legújabb fejlesztése, mely – a Hungaropack versenyen sikeres hazai megmérettetés után – Magyarországot képviselve elnyerte a csomagolástechnikai szakma legnagyobb elismerését, a WorldStar díjat.

Nagy Miklós, a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség főtitkára a rendezvényen kiemelte, hogy ez a siker is bizonyítja a magyar csomagolástechnikai cégek kreativitását. Az ágazat 1997. óta 87 világdíjat hozott el és évente 500 milliárd forint feletti forgalmat produkál. „Az Adu Alba díja bizonyítja, hogy hazai kis- és középvállalkozások is képesek világszínvonalú termékeket fejleszteni”- mondta Nagy Miklós.

Varga József, a cég ügyvezetője megköszönte a felkészült és elkötelezett csapatmunkát, mely nélkül a siker nem születhetett volna meg. A bemutató keretében a média képviselői is megismerhették a különleges, milliméter pontosságú polietilén tálcát, melyet egyedi paraméterek alapján készítenek el a megrendelők kívánsága szerint. Ráadásul a most kifejlesztett pontos, karcolásmentességet garantáló habosított műanyag egyféle anyagból készül, mely a környezeti terhelést is csökkenti.

Akár tojást, akár hatalmas gépalkatrészeket is biztonságosan lehet célba juttatni a vákuum formázással készített tálcákon. „Mindez nagyon fontos nemzetközi partnereink számára, hiszen a sérülten érkező alkatrészek akár egy egész összeszerelési folyamatot megállíthatnak” – hívta fel a figyelmet az új innováció jelentőségére Varga József. A 100%-ban magyar családi vállalkozásként működő Adu Alba Kft. fő profilja komplex csomagolási rendszerek fejlesztése és megvalósítása. A hazai autóipar jelentős részének beszállítói, a legnagyobbak között is vannak vevőik.

A rendezvény végén az érdeklődők megismerhették a cég különleges csomagolástechnikai újdonságait, szabadalmait, de az is kiderült, hogy a cég rövidesen újabb fejlesztéseket mutat be a világnak, hiszen az innovációban rejlik a csomagolás jövője.

Kapcsolódó cikkeink