Magazin: Magassági sörözés
Speciális sört kínál a Hong Kong Brewing Company, a főzde a Cathay Pacific légitársasággal együttműködésben készíti Betsy elnevezésű termékét, amely állítólag nagy magasságban mutatja meg legjobb ízeit, illatát. Már írtunk arról, hogy 9-10 ezer méter magasan másképp működik az ízlelés mechanizmusa, az édes és a sós ízek érzete 30 százalékkal tompul – nem utolsósorban az állandó hangos motorzaj miatt. Ugyancsak gond, hogy a nyomáskülönbség és a levegő szárazsága miatt a szagokat jóval kevésbé érzékeljük, márpedig a szaglás az ízérzékelés része. Azaz a földön tökéletesnek tálalt étel és ital a repülési magasságban kifejezetten erőtlen ízesítésűnek hat. A hongkongi sörgyár tehát karakteres ízeket alkotott brit komlók, valamint helyi pitaja és méz felhasználásával. A termék a Cathay Pacific járatain kívül a brit és hongkongi reptereken lesz kóstolható. Talán nem tűnünk igénytelennek (vagy gyanakvónak?), ha azt mondjuk: az effajta ötleteket inkább a kreatív termékfejlesztés és a szellemes márkakommunikáció ihleti, mint a valós igények!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >