Magazin: Tudatos építi kommunikációját a Nagybani piac

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 01. 23. 12:03

A gálaest főszponzora a Budapesti Nagybani Piac Zrt. – a cég és a vendéglátás kapcsolatrendszeréről beszélgettünk Házi Zoltán vezérigazgatóval.

Házi Zoltán vezérigazgató Nagybani Piac

Házi Zoltán
vezérigazgató
Nagybani Piac

Miért döntöttek úgy, hogy támogatják az MVI gála­estjének megrendezését?

Tőlünk nyugatra minden nagybani piac életében meghatározó szereppel bír a horeca szektor. Mi is hasonló struktúra kiépítésében látjuk a jövőt, és ennek megfelelően alakítjuk marketingtevékenységünket is.

A vendéglátás irányában zajló forgalmunk két részre osztható: a vendéglátósok és az őket ellátó nagykereskedők járnak hozzánk; előbbiek 10-15 százalékos arányát növelni szeretnénk. Céljaink elérése érdekében tudatosítanunk kell a szakmában, hogy figyelünk az itt kapható termékek minőségére, frissességére, és alkalmasak vagyunk a „magánimport”, a bécsi bevásárlóutak kiváltására. Azzal is tisztában vagyunk, hogy szélesebb skálán kell színvonalas szolgáltatásokat kínálnunk.

Mindezek láttatásának, profi kommunikációjának egyik csatornája a szponzori megjelenés a gálavacsorán, ahol ráadásul lehetőségünk nyílik a szakmai igények felmérésére is.

Mi a véleménye a hazai vendéglátás színvonaláról?

Meggyőződésem, hogy az élelmiszeripar fejlődésével párhuzamosan fejlődik vendéglátásunk is, javuló eredményei, akárcsak a magyar borászaté, megkérdőjelezhetetlenek. Mind jobb a felhasznált termékek színvonala, tökéletesebb az alkalmazott design, kifinomultabb az éttermi enteriőr – azaz egyre közelebb kerülünk a fejlett országok vendéglátásának szintjéhez.

Hozzánk a kis- és közepes méretű éttermek, vendéglők beszerzői járnak; közöttük is egyre több a minőségi szolgáltatást nyújtó üzlet.

Vannak kedvenc éttermei?

Általában az étlapját illetően tradicionális, magyar konyhát vivő éttermeket kedvelem. Az olyan kísérletező irányzatokat, mint például a molekuláris gasztronómia, érdekesnek tartom, de vendégeket például nem hívnék ilyen vacsorára. Nagyon szeretem a Kistücsököt, a Rosensteint és a Bock Bisztrót, de közel áll hozzám az Arany Kaviár stílusa is. A szakácsok között etalonnak számomra Gullner Gyula számít, akit személyesen is ismerek.

Kapcsolódó cikkeink