Magazin: Tudatos építi kommunikációját a Nagybani piac
A gálaest főszponzora a Budapesti Nagybani Piac Zrt. – a cég és a vendéglátás kapcsolatrendszeréről beszélgettünk Házi Zoltán vezérigazgatóval.
Miért döntöttek úgy, hogy támogatják az MVI gálaestjének megrendezését?Tőlünk nyugatra minden nagybani piac életében meghatározó szereppel bír a horeca szektor. Mi is hasonló struktúra kiépítésében látjuk a jövőt, és ennek megfelelően alakítjuk marketingtevékenységünket is.
A vendéglátás irányában zajló forgalmunk két részre osztható: a vendéglátósok és az őket ellátó nagykereskedők járnak hozzánk; előbbiek 10-15 százalékos arányát növelni szeretnénk. Céljaink elérése érdekében tudatosítanunk kell a szakmában, hogy figyelünk az itt kapható termékek minőségére, frissességére, és alkalmasak vagyunk a „magánimport”, a bécsi bevásárlóutak kiváltására. Azzal is tisztában vagyunk, hogy szélesebb skálán kell színvonalas szolgáltatásokat kínálnunk.
Mindezek láttatásának, profi kommunikációjának egyik csatornája a szponzori megjelenés a gálavacsorán, ahol ráadásul lehetőségünk nyílik a szakmai igények felmérésére is.
Mi a véleménye a hazai vendéglátás színvonaláról?
Meggyőződésem, hogy az élelmiszeripar fejlődésével párhuzamosan fejlődik vendéglátásunk is, javuló eredményei, akárcsak a magyar borászaté, megkérdőjelezhetetlenek. Mind jobb a felhasznált termékek színvonala, tökéletesebb az alkalmazott design, kifinomultabb az éttermi enteriőr – azaz egyre közelebb kerülünk a fejlett országok vendéglátásának szintjéhez.
Hozzánk a kis- és közepes méretű éttermek, vendéglők beszerzői járnak; közöttük is egyre több a minőségi szolgáltatást nyújtó üzlet.
Vannak kedvenc éttermei?
Általában az étlapját illetően tradicionális, magyar konyhát vivő éttermeket kedvelem. Az olyan kísérletező irányzatokat, mint például a molekuláris gasztronómia, érdekesnek tartom, de vendégeket például nem hívnék ilyen vacsorára. Nagyon szeretem a Kistücsököt, a Rosensteint és a Bock Bisztrót, de közel áll hozzám az Arany Kaviár stílusa is. A szakácsok között etalonnak számomra Gullner Gyula számít, akit személyesen is ismerek.
Kapcsolódó cikkeink
Az MVI statisztikai helyzetjelentése a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését…
Tovább olvasom >Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Újra gasztrotúrák
Polyák Norbertet, a Hotel Ózon igazgatóját, aki társadalmi munkában az MVI alelnöke…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >