Magazin: Magyar roadshow Kínában

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 06. 11:44

A közép-kelet-európai országok gazdasági/kereskedelmi miniszteri szintű, június 8-i ningboi értekezletével párhuzamosan számos, a magyar–kínai kapcsolatokat erősítő program zajlott Kínában. Ezeket a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Bank of China tíznapos roadshow-ja fogta össze, amelynek pekingi befektetésösztönző konferenciáján Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár mutatta be a két szervezet közös befektetési kézikönyvét.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár mutatta be a HITA és a Bank of China által közösen készített kínai nyelvű magyarországi befektetési kézikönyvet

A fórumokon több mint 400, magyarországi befektetési lehetőségek iránt érdeklődő, termelő- és logisztikai ágazatokban működő kínai magánvállalat képviselője volt jelen, akikkel a magyar delegáció tagjai kétoldalú tárgyalásokat is folytattak. A világ kilencedik legnagyobb kereskedelmi bankja, a Bank of China, a HITA és az EXIM szervezésében megvalósult konferenciasorozat június 6-i pekingi tanácskozásán Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár mutatta be a HITA és a Bank of China által közösen készített, Magyarország befektetési és üzleti környezetét kínai nyelven bemutató, 170 oldalas magyarországi befektetési kézikönyvet.

A befektetői programok mellett húsz standon biztosított megjelenési lehetőséget magyar vállalatoknak a HITA és a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Zrt. június 8–11. között, a több mint ötvenezer látogatót vonzó Közép-kelet-
európai Országok Termékeit Bemutató Kiállításon. A Kínai Kereskedelmi Minisztérium által támogatott, Kína egyik legnagyobb import-export vásárával (China International Consumer Goods Fair) párhuzamosan zajló expo magyar résztvevői mérnöki szolgáltatásokat, megújuló energiához kapcsolódó megoldásokat, orvosi műszereket, borokat, pálinkákat, röviditalokat, élelmiszereket és háztartási cikkeket mutattak be az érdeklődőknek.

A szervezők június 9-én, Ningbóban a HITA előadójának részvételével egy beruházásokkal kapcsolatos szemináriumot is tartottak, továbbá üzleti találkozókat szerveztek a jelen lévő magyarországi vállalatok számára. A kínai partnerekkel megkezdett tárgyalások június 11-én a HITA és a Sanghaji Főkonzulátus által szervezett Sanghaji Üzleti Fórumon folytatódtak.

Kapcsolódó cikkeink