Magazin: Halbüfé, mint misszió
Több ok miatt szeretjük a Budaörsi halpiacot, és most lesz erre egy újabb indokunk: a világ minden részéről érkező tengeri termékeket áruló üzlet előtt – akár egy igazi halpiacon – meleg ételként is meg lehet kóstolni a halakat, kagylókat, rákokat. A rendkívül sikeres szombatonkénti főzések élményét első lépésben péntek-szombatra, majd későbbi tervek szerint egész hétre prolongálva, májusban kezdi meg működését a kikötői hangulatúnak szánt Dokk büfé: széles pallók, jég egy csónakban és hordókban (bennük a halak és az italok), no meg néhány sztereotip „halpiacos” díszítőelem; mindez nemsokára 10 ülő, és még néhány, a pultnál álló vendégnek nyújt majd látványosságot, de mindenekelőtt finom falatokat. Lesz valódi fish and chips – ezt még a hely tervezési stádiumában az ötlet első kritikusa, Bíró Lajos ajánlotta –, a fogások alapanyagait a bolt választékából lehet kiválasztani, a kínálatot az a’table pékségből hozott kenyér, valamint prémium minőségű saláták és öntetek egészítik ki.
– A Dokk nem profitorientált vállalkozás – tartotta fontosnak kiemelni Palotás Péter, a PLP Seafood tulajdonosa –, célja sokkal inkább a számtalan halféle és azok elkészítési módjának megismertetése a potenciális vevőkkel, hiszen aki vendégként látta, hogyan készül egy-egy ínyencség, bátrabban veszi meg az ismeretlenségük miatt addig még kipróbálni nem mert termékeket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Azonnali hatállyal bezártak egy II. kerületi éttermet súlyos higiéniai problémák miatt
Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Hidegkúti…
Tovább olvasom >Komoly kihívásokkal néznek szembe a gyorsétterem-láncok
A vendéglátóipar jelentős kihívásokkal szembesül, amint azt a nagy étteremláncok,…
Tovább olvasom >