Magazin: Citromos kávé

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 03. 06:55

Nyár közepén a kávé harmadik hullámát lovagló New York-i kávézók itallapján csöndesen szunnyadó tételek közül hirtelen kirobbant, és a vendégek meg az internet sztárjává vált az egyik: a brooklyni Stand Coffee hidegáztatású kávéval és mandulatejjel készített citromszirupos kávéja. Nem sokkal később már a város minden magára valamit is adó kávézója valami különleges citromos italt kínált.

A citromos kávé régóta az orosz kávézási kultúra része, de a világ sok más részén ismerték régebben is – nem annyira az ínyencek, mint inkább a fejfájásra, másnaposságra gyógyszert keresők. Azokon az „előkelő” helyeken, ahol most 8–15 dollárt is elkérnek egy-egy pohárnyi citromos kávéért, természetesen meglepő ízeket mixelnek. Az alapital mindig cold brew, sokszor nitrózva és különleges szirupokkal, égetett szeszekkel (legtöbbször likőrökkel), sőt, pezsgővel, tonikkal is keverve.

Horeca_Koncepció_CitromosKávé

Kapcsolódó cikkeink