Magánerős szálloda-beruházás Nyíregyházán

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 30. 10:40

Százmillió forint összegű magánerős beruházással négycsillagos szállodává alakították át Nyíregyházán a Centrál Hotelt.

hotelcentralA keddi átadáson Bánszkiné Mészáros Irén tulajdonos-igazgató az MTI-nek elmondta, hogy a húsz éve működő vállalkozás a nyereségéből fejlesztette a szállodát, amelyhez nem pályáztak semmilyen beruházási támogatás elnyerésére.
Hozzátette: támogatást a szálloda húsz dolgozójától kértek és kaptak, akik szabadidejükben közreműködtek a felújítás előkészületi munkálataiban is.

A beruházással – folytatta Bánszkiné Mészáros Irén – a piaci igényekhez igazodtak, hogy az üzleti szférából adódó törzsvendégkörüket az elvárásaiknak megfelelően kiszolgálhassák a Nyíregyháza belvárosában lévő hotelben.

Az igazgató tájékoztatása szerint a magánvállalkozás múlt évi árbevétele mintegy 85 millió forint volt, amit az idén várhatóan 30 százalékkal növelnek, s jövőre – a beruházás eredményeként – további forgalomnövekedésre számítanak.

A Centrál Hotelben 33 szoba és hét lakosztály van, illetve például welness részleg és kétszáz személyes konferenciaterem.

Az avatáson Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) Nyíregyháza polgármestere kiemelte: a városban korábban a négycsillagos szállodák kínálata meglehetősen szűkös volt, az idén viszont már a másodikat adják át.

A Centrál Hotel most elkészült beruházása mellett márciusban négycsillagossá fejlesztették az Aventinus Hotelt is, részben szintén magánerős, 180 millió forint összegű befektetéssel. Hozzáfűzte, hogy a gyógyhellyé nyilvánított, a városhoz tartozó Sóstógyógyfürdő egészségturizmusa jelentős idegenforgalmat vonz a szabolcsi megyeszékhelyre. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink