Lila Körte Café

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 08. 30. 21:41

Egyetem tér, a főváros magja. Egyetemisták, turisták, nagy átmenő forgalom. Vagyis egy vendéglátóhely potenciális vendégköre csak nagy vonalakban behatárolható, működhet aranybányaként, lehet bukás is.

Esetünkben adott egy viszonylag nagy üzlethelyiség, bizonyos felhasználási megkötésekkel – étterem nem alakítható ki belőle. A látott megoldás: július közepén nyílt a modern enteriőrű, feltűnő színekkel díszített Lila Körte Café, tágas terekkel, ám az emeleti helyiségekkel együtt így is 110 férőhellyel. A műfaj: cukrászda, kávézó, este kicsit bár, hiszen ezen a helyen, ekkora üzletet aligha lehetne egyetlen profillal fenntartani. Ennek megfelelően a tulajdonosok semmit nem bíznak a véletlenre: látványos sütemények és helyben főzött fagylaltok, kávék és kávékülönlegességek nagy bőségben, szendvicsek és sós sütemények a kirakatban, mindemellett széles szeszesital-választék. A hely délelőtt tízkor nyit, de rövid piacfelmérés után megkezdik a reggeliztetést is, az esti „programokra” pedig óriási monitorokkal készülnek. A „jövő elitjét”, az ELTE jogászhallgatóit is célcsoportnak tekintik, ezért az emeleten „tanulószobát” rendeztek be, ahol a lentinél nagyobb asztalokon jegyzeteiket, laptopjukat is kirakhatják a fogyasztó diákok.

Az üzemeltetők érezhetően értenek a marketinghez, a magyar és a külföldi vendég igényeihez – kinek mi fontos és mi nem. Mi legalábbis ezzel magyaráznánk egyebek mellett a kínálat kialakításának koncepcióját, például, hogy az itallapon prémium ásványvizeket és mainstream csapolt söröket találunk. Az árak a környékhez igazítottak, a felszolgálók nagyon kedvesek, azaz, ahogy a régi viccben mondják: eddig még jó! Sőt, profi. n

127938.png Budapest V., Kecskeméti u. 2.

Tervező: Farsang Barbara, Sípos Katalin • Cukrász: Rékai Csaba, Górász Viktor

Kapcsolódó cikkeink