Lezárult a Magyarország Tortája 2024 pályázat
Február 20-ig nevezhettek az Ipartestület rendes tagjai, valamint cukrászdák és vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások az idei Magyarország Tortája versenyre – maximum 2 db tortával. Koprodukcióban készült, több kolléga ötlete és összefogása révén született tortával is lehetett nevezni! Az ipartestület az új, kreatív ötletek mellett, a magyar cukrászat hagyományain alapuló, főként magyar alapanyagokra épülő tortákat várta.
A cikk a Trade magazin 2024/2-3. lapszámában olvasható.
Az idei verseny témája a szuperélelmiszer, a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagok.
A nevező cukrászoknak minimum kettőt fel kell használni a következő anyagokból: bogyós gyümölcsök – áfonya, fekete ribizli, csipkebogyó, szeder; gabonák, magvak – kendermag, lenmag, tönköly, köles; zöldségek – cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya; olajos magok – dió, mandula, tökmag, mogyoró. Felhasználásra javasolt alapanyagok még a homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé, zab.
Pályázni lehetett az úgynevezett Hagyományőrző Különdíjra, amit a zsűri döntése alapján az kaphat, aki a magyar cukrászat hagyományait legjobban megjeleníti a nevezett termékében, a felhasznált alapanyagokban és a technológiában.
Az öt továbbjutó torta kiválasztását a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa kiállítás keretében tartják március 7-én.
A nyertes receptet idén is csak az ipartestület tagjai használhatják – meghatározott feltételek szerint –, ők a tortát augusztus 20-tól árusíthatják. //
Kapcsolódó cikkeink
MCI Közgyűlés 2025
Nagy érdeklődés mellett tartott közgyűlést február végén a Magyar Cukrász…
Tovább olvasom >18 éves a Magyarország Tortája verseny
Az ipartestület meghirdeti az AM Ágazati Értéktárba is nemzeti értékként…
Tovább olvasom >Marika hazatér
A magyarországi Ír Nagykövetség a Szent Patrik-napot március 17-én a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és az MKIK
Együttműködési megállapodást kötött az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK)…
Tovább olvasom >Filantróp megközelítéssel
Jelentős előrelépést ért el a munkaerőpiaci befogadás előmozdítása terén a…
Tovább olvasom >Az első főzőcsatornánk
A hazai gasztronómia fejlődésében komoly közvetett szerepet játszottak a világ…
Tovább olvasom >