Lezárult a Magyarország Tortája 2024 pályázat
Február 20-ig nevezhettek az Ipartestület rendes tagjai, valamint cukrászdák és vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások az idei Magyarország Tortája versenyre – maximum 2 db tortával. Koprodukcióban készült, több kolléga ötlete és összefogása révén született tortával is lehetett nevezni! Az ipartestület az új, kreatív ötletek mellett, a magyar cukrászat hagyományain alapuló, főként magyar alapanyagokra épülő tortákat várta.
A cikk a Trade magazin 2024/2-3. lapszámában olvasható.
Az idei verseny témája a szuperélelmiszer, a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagok.
A nevező cukrászoknak minimum kettőt fel kell használni a következő anyagokból: bogyós gyümölcsök – áfonya, fekete ribizli, csipkebogyó, szeder; gabonák, magvak – kendermag, lenmag, tönköly, köles; zöldségek – cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya; olajos magok – dió, mandula, tökmag, mogyoró. Felhasználásra javasolt alapanyagok még a homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé, zab.
Pályázni lehetett az úgynevezett Hagyományőrző Különdíjra, amit a zsűri döntése alapján az kaphat, aki a magyar cukrászat hagyományait legjobban megjeleníti a nevezett termékében, a felhasznált alapanyagokban és a technológiában.
Az öt továbbjutó torta kiválasztását a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa kiállítás keretében tartják március 7-én.
A nyertes receptet idén is csak az ipartestület tagjai használhatják – meghatározott feltételek szerint –, ők a tortát augusztus 20-tól árusíthatják. //
Kapcsolódó cikkeink
Édes kihívások a Balatonnál: itt a régió tíz legjobb cukrászdája
A Magyar Konyha idén is elkészítette a Balaton 2025 Gasztrokalauzt,…
Tovább olvasom >Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >Balaton Fagyija verseny
Idén tizenkettedik alkalommal került sor a Balaton Fagyija versenyre, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
120 ezer diák dolgozik a nyáron: itt vannak a legjellemzőbb órabérek
Nem meglepő módon a nyári szezon a legintenzívebb időszak a…
Tovább olvasom >„Most a fermentált alapanyagok a kedvenceim”
Sorozatunkban ezúttal Kolozs Attila, a Heinemann munkatársa, a Suntory márkanagykövete beszélt munkájáról,…
Tovább olvasom >Megkezdte az Unitravel fizetésképtelensége miatti kárigények feldolgozását a Colonnade biztosító
Megkezdte a kárigények feldolgozását a Colonnade Insurance S.A. Magyarországi Fióktelepe,…
Tovább olvasom >