Lezárult a Magyarország Tortája 2024 pályázat
Február 20-ig nevezhettek az Ipartestület rendes tagjai, valamint cukrászdák és vendéglátó tevékenységet folytató vállalkozások az idei Magyarország Tortája versenyre – maximum 2 db tortával. Koprodukcióban készült, több kolléga ötlete és összefogása révén született tortával is lehetett nevezni! Az ipartestület az új, kreatív ötletek mellett, a magyar cukrászat hagyományain alapuló, főként magyar alapanyagokra épülő tortákat várta.
A cikk a Trade magazin 2024/2-3. lapszámában olvasható.
Az idei verseny témája a szuperélelmiszer, a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagok.
A nevező cukrászoknak minimum kettőt fel kell használni a következő anyagokból: bogyós gyümölcsök – áfonya, fekete ribizli, csipkebogyó, szeder; gabonák, magvak – kendermag, lenmag, tönköly, köles; zöldségek – cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya; olajos magok – dió, mandula, tökmag, mogyoró. Felhasználásra javasolt alapanyagok még a homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé, zab.
Pályázni lehetett az úgynevezett Hagyományőrző Különdíjra, amit a zsűri döntése alapján az kaphat, aki a magyar cukrászat hagyományait legjobban megjeleníti a nevezett termékében, a felhasznált alapanyagokban és a technológiában.
Az öt továbbjutó torta kiválasztását a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa kiállítás keretében tartják március 7-én.
A nyertes receptet idén is csak az ipartestület tagjai használhatják – meghatározott feltételek szerint –, ők a tortát augusztus 20-tól árusíthatják. //
Kapcsolódó cikkeink
Szakmának és szakembernek egyaránt elismerés
Kőrösi Csoma Sándor-díjat kaptak a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői. A…
Tovább olvasom >Kraftsör Magyarország Tortájából!
Tavaly is elkészült a Magyarország Tortája ihlette kraftsör, amely az…
Tovább olvasom >Az Év Bejglije 2024
2024-ben az ipartestület már ötödik alkalommal hirdette meg az Év…
Tovább olvasom >További cikkeink
Több mint 1 millió vendég érkezett a magyarországi szállashelyekre
2025 februárjában tovább erősödött a magyar turizmus: több mint 1…
Tovább olvasom >Egy kutatás szerint érdemes Budapestre többször visszatérni
Kutatást készített a Danubius Hotels a budapesti szállodáikba látogató külföldi…
Tovább olvasom >Történelmi rekordot döntött tavaly a globális hotelipar
A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt…
Tovább olvasom >