Lezárult a Cora üzletlánc Carrefour általi felvásárlása Romániában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 11. 06. 09:43

Lezárult a Cora márka valamennyi romániai tevékenységének Carrefour általi felvásárlása.

Az ügylet keretében a Carrefour 10 hipermarketet és kilenc kényelmi boltot vesz át, és több mint 2000 Cora-dolgozót integrál saját szervezetébe Romániában – áll a kiskereskedő közleményében.

Az idén tavasszal bejelentett és a romániai versenytanács által októberben jóváhagyott tranzakció lezárultával a Louis Delhaize kivonul a romániai piacról.

A Carrefour Románia azt tervezi, hogy az év vége felé megkezdi a felvásárolt hipermarketek és kényelmi boltok arculatának átalakítását, amit reményei szerint 2024 végéig be is fejez.

A kiskereskedő hozzátette, hogy a hipermarketek a rebranding ideje alatt a lehető legnagyobb mértékben nyitva maradnak a vásárlók előtt, míg a kisboltok a Carrefour Express formátumra való átállás érdekében rövid időre bezárnak.

Emellett elindul a Cora devine Carrefour (Carrefour lesz a Corából) kampány, amely a fogyasztók figyelmét az új ajánlatokra és előnyökre hivatott felhívni.

A Cora felvásárlásával a Carrefour hálózatában működő üzletek száma már a 430-at is meghaladja Romániában – közölte a kiskereskedő.

A Carrefour ez év júliusában megállapodást kötött a Louis Delhaize csoporttal a franciaországi Cora és Match láncok megvásárlásáról is.

ESM

Kapcsolódó cikkeink