Megszűnik az ételkiszállítás az Amazonnál

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 06. 12. 11:03

Az Amazon négy év után állította le ételkiszállítási szolgáltatását, amit a Prime ügyfelek vehettek igénybe – írja a CNBC nyomán az origo.

Az Amazon nyilatkozatában kifejtette, hogy szolgáltatását – ami húsz amerikai nagyvárosban működött – június 24-én állítja be, míg korábban a Nagy-Britanniában történő bővítési tervét is elvetette a cég.

Az Amazon alkalmazottainak kis részét érinti ez a döntés, és közül sokan már új munkalehetőséget is találtak a cégen belül”– áll a cég nyilatkozatában, amiben jelzik, a dolgozóik számára személyre szabott támogatást nyújtanak ahhoz, hogy ismét munkába állhassanak.

Jeremy Scott, az Mizuho Group elemzője, aki az éttermi iparág szakértője elmondta, az Amazon döntését az élelmiszerszállítási ágazat várható konszolidációs hullámának tekinti, és úgy véli, maximum 2-3 vállalat marad talpon.

Ugyanakkor a kiskereskedelmi óriás nem hagyja el teljes mértékben az élelmiszerszállítási iparágat, mivel a vállalat májusban részesedést vásárolt a Deliveroo brit élelmiszer-kiszállítási cégben. Thomas Champion, a Cowen and Company elemzője szerint ez a befektetés azt jelzi, hogy az Amazon „megőrzi bizonyos térség iránti elkötelezettségét”. (origo)

Kapcsolódó cikkeink