Demonstráltak a prágai vendéglátósok

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 01. 08. 10:25

A tüntetés szervezői úgy gondolják, a járványnál is több életet követelnek a lezárások, ezért ha a kormány nem, majd ők nyitják újra az országot – írja a hvg.hu.

Százak tiltakoztak Prágában a járvány miatti lezárások ellen múlt vasárnap – írja praguetoday.cz. A látványos demonstrációról Instagram-oldalán beszámoló lap szerint a megélhetésüket féltő vendéglátósok egy Prága egész belvárosát átszelő mécsessorral demonstráltak, a mécseseket pedig söröskorsókba és -poharakba tették.

Az akcióval a vendéglátásban dolgozó kis- és középvállalkozások helyzetére hívták fel a figyelmet.

Ennél határozottabb fellépésre készülnek most vasárnap, január 10-én – írja a praguemorning.cz. A tüntetést szervező csoport, a Chcípl PES egyik alapítója azt nyilatkozta a lapnak: vasárnap a Cseh Köztársaság “újranyitását” jelentik majd be. David Biksadsky arról nyilatkozott, hogy többet nem tarják tiszteletben a járvány miatti korlátozásokat, mert azok szerinte több életet követelnek, mint maga a koronavírus.

Csehországban december 27-én rendelték el a járványveszély legmagasabb, ötös fokozatának bevezetését az MTI szerint, és a korlátozásokat csütörtökön hosszabbították meg január 22-ig. Csak az élelmiszer-, a háztartási boltok és a patikák tarthatnak nyitva. A járvány kezdete óta több mint 12 ezer koronavírusos beteg hunyt el, és szerdán regisztrálták az országban a legtöbb új fertőzöttet, 17 668 embert. (hvg.hu)

 

Kapcsolódó cikkeink