Kraftsör Magyarország Tortájából!
Tavaly is elkészült a Magyarország Tortája ihlette kraftsör, amely az ipartestület és a FIRST Craft Beer közös munkájának a gyümölcse.
A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.
A sörfőzdében Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrászának Mákvirág nevű mákos-fekete ribizlis-fekete szezámos tortáját tovább gondolva alkottak valami újat. A torta ízvilágát átültették a sör karakterébe, hogy egyedi módon tükrözze a desszert különleges harmóniáját.
És megszületett a The Menace (Magyarország Tortája collab) – Pastry Sour (7%) Összetevők: víz, árpamaláta, búzamaláta, feketeribizli-püré, kandiscukor, keksz, görögjoghurt, komló, sörélesztő, fehércsoki-esszencia, szezámmag-esszencia. A receptet Ábrahám Máté sörfőzőmester alkotta meg, különös figyelmet fordítva az ipartestület által megadott
sztenderdekre. //
Kapcsolódó cikkeink
Balaton Fagyija verseny
Idén tizenkettedik alkalommal került sor a Balaton Fagyija versenyre, amely…
Tovább olvasom >Cukrász Szakmai Nap 2025
A Magyar Cukrász Ipartestület május 5-én tartotta meg hagyományos tavaszi…
Tovább olvasom >Az egyszerűsített egyszerűsítése
Kovács László, az MVI elnöke több szakmai szervezet (Turisztikai és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visit Hungary: Nyíregyházára és Varsányba látogatott az Európai Virágos Városok és Falvak zsűrije
Nyíregyháza és Varsány képviseli Magyarországot az Entente Florale Europe, azaz…
Tovább olvasom >Kötöttfogású késbajnok – A nap videója
Egy „modern” thaiföldi gasztrosport bajnoka: mi lenne, ha a…
Tovább olvasom >Kutyavilág – A nap képe
A Hounddog Hotel egy kutyapanzió az Egyesült Királyságban, amelynek weboldalán…
Tovább olvasom >