Kraftsör Magyarország Tortájából!
Tavaly is elkészült a Magyarország Tortája ihlette kraftsör, amely az ipartestület és a FIRST Craft Beer közös munkájának a gyümölcse.
A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.
A sörfőzdében Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrászának Mákvirág nevű mákos-fekete ribizlis-fekete szezámos tortáját tovább gondolva alkottak valami újat. A torta ízvilágát átültették a sör karakterébe, hogy egyedi módon tükrözze a desszert különleges harmóniáját.
És megszületett a The Menace (Magyarország Tortája collab) – Pastry Sour (7%) Összetevők: víz, árpamaláta, búzamaláta, feketeribizli-püré, kandiscukor, keksz, görögjoghurt, komló, sörélesztő, fehércsoki-esszencia, szezámmag-esszencia. A receptet Ábrahám Máté sörfőzőmester alkotta meg, különös figyelmet fordítva az ipartestület által megadott
sztenderdekre. //
Kapcsolódó cikkeink
18 éves a Magyarország Tortája verseny
Az ipartestület meghirdeti az AM Ágazati Értéktárba is nemzeti értékként…
Tovább olvasom >MCI Közgyűlés 2025
Nagy érdeklődés mellett tartott közgyűlést február végén a Magyar Cukrász…
Tovább olvasom >Visszajönnek a klasszikus pálinkaízek
2024 igazán jó évnek számított a gyümölcsök tekintetében az Alföldön,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Nemzetközi árajánlati rendszer – átláthatóbb rendezvényszervezési piac
Nemzetközi árajánlati rendszer bevezetését javasolja a MaReSz a rendezvénypiac számára.…
Tovább olvasom >Túlturizmus Európában: vízágyús tüntetések Barcelonában, tiltások Budapesten
A rövid távú lakáskiadás, a turistahordák és az infrastruktúra túlterheltsége…
Tovább olvasom >