Kraftsör Magyarország Tortájából!
Tavaly is elkészült a Magyarország Tortája ihlette kraftsör, amely az ipartestület és a FIRST Craft Beer közös munkájának a gyümölcse.
A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.
A sörfőzdében Kovács Alfréd, a váci Édes Vonal Cukrászda cukrászának Mákvirág nevű mákos-fekete ribizlis-fekete szezámos tortáját tovább gondolva alkottak valami újat. A torta ízvilágát átültették a sör karakterébe, hogy egyedi módon tükrözze a desszert különleges harmóniáját.
És megszületett a The Menace (Magyarország Tortája collab) – Pastry Sour (7%) Összetevők: víz, árpamaláta, búzamaláta, feketeribizli-püré, kandiscukor, keksz, görögjoghurt, komló, sörélesztő, fehércsoki-esszencia, szezámmag-esszencia. A receptet Ábrahám Máté sörfőzőmester alkotta meg, különös figyelmet fordítva az ipartestület által megadott
sztenderdekre. //
Kapcsolódó cikkeink
MCI Közgyűlés 2025
Nagy érdeklődés mellett tartott közgyűlést február végén a Magyar Cukrász…
Tovább olvasom >18 éves a Magyarország Tortája verseny
Az ipartestület meghirdeti az AM Ágazati Értéktárba is nemzeti értékként…
Tovább olvasom >Marika hazatér
A magyarországi Ír Nagykövetség a Szent Patrik-napot március 17-én a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A vendéglátóhely-nevek és a brit humor – A nap képe
Az angolok imádják a(z angol) humort, láthatóan még a vendéglátóhelyek…
Tovább olvasom >Északra költözik a nyár: ugrásszerűen nő a skandináv turizmus
A nyári hőség és a klímaváltozás hatására egyre több európai…
Tovább olvasom >