Közösségi videoklip a NESCAFÉ-tól

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 12. 11:28

Nem mindennapi kezdeményezésbe fogott a NESCAFÉ a The Kolin zenekarral a nyár folyamán, amelynek végeredménye, egy különleges közösségi videoklip ma került a nyilvánosság elé. A világmárka és a népszerű zenekar szerencsés találkozása révén az EFOTT látogatói egy különleges szerepben próbálhatták ki magukat, ők lettek a banda és a kávémárka közös videoklipjének főszereplői több mint 1000 társukkal együtt.

nescaféA NESCAFÉ mindig keresi azokat a lehetőségeket, amelyek valamilyen újszerű dolgot visznek az emberek életébe, olyasmit, ami nem általános. Így jutott el a kávémárka mostani kezdeményezéséhez is, amelyet a The Kolin zenekarral valósítottak meg, akik éppen olyan innovatívak, mint a NESCAFÉ. „Szerettünk volna az ebben az évben debütált U&I című zenénkhez egy igazi közösségi videót készíteni, amiben jókedvű hús-vér emberekkel szerepelhetünk együtt. Egy átlagos forgatáson azonban nem tudjuk megoldani, hogy rajtunk kívül több száz vagy ezer embert szerepeltessünk egy videóban, így jött képbe a NESCAFÉ, akik ugyanilyen laza, bulis arcokat akartak elérni nyári kampányuk során. Szerencsésen egymásra találtunk” – mondta el a kezdetekről Linczényi Márk, a zenekar tagja. Így vette fel nyár elején a kapcsolatot egymással a háromtagú The Kolin zenekar és a NESCAFÉ egy lehetséges közös videoklip forgatása kapcsán.

A márka és a zenekar egy olyan klipet álmodott meg, amelyben őszinte, valódi arcok tűnnek fel és erre az EFOTT tökéletes helyszínnek bizonyult. A NESCAFÉ és a zenekar összehozta az embereket és olyanok között hozott létre köteléket, akik addig nem is ismerték egymást. A The Kolin ötödik videoklipjén összesen 300 órát dolgoztak, ebből 14 óra volt csak a videó egyes mozdulatainak felvétele, majd az EFOTT helyszínen napi 10 órán keresztül fotózták a klipszereplőket, ehhez jött hozzá a vágás és a különleges technika, amely során a szereplők fotóit összefűzték a szakemberek. A technológia, amellyel a videó készült attól különleges, hogy először felvették a háromtagú zenekarral a teljes zene táncmozdulatait, majd az EFOTT vállalkozó kedvű fesztiválozói leutánozták ezeket a mozdulatokat. A róluk készült képeket a kávémárka munkatársai egymásba wrapolták, amelyből egy folyamatos mozgást kaptunk. Így jött létre a végeredmény, amelyben több mint ezren szerepelnek.

Linczényi Márk énekes-dalszerző elmondta, hogy a klip zenéjét egy mély barátság ihlette, amely környezete a baráti elfogadás. Hiszen szerinte mindig fontos, hogy az ember életében legyen egy biztos pont, állandóság és megértés. Ezt pedig egy igazán jó barát biztosíthatja.

http://youtu.be/EPUOH9XNfww?list=UUVXPL-IH-xFzWAMKK-1LIrw

Kapcsolódó cikkeink