Közösen lépnek fel az élelmiszerhamisítás ellen az olaszok és a franciák
Összefogtak az olaszok és a franciák, hogy megvédjenek egyes élelmiszeripari termékeket, amelyek származásuk miatt különlegesen értékesek az EU-ban és a harmadik világ országaiban.
Az elköteleződés a november végén az olasz és francia miniszterelnökök által Rómában aláírt Quirinale nevű szerződéshez kapcsolódik, amely külön fejezetben tárgyalja a mezőgazdaság és az élelmiszergyártás témakörét.
A cél az, hogy a két ország hatékonyan lépjen fel a francia és olasz élelmiszer-hamisítások ellen, amelyek félrevezetik a vásárlókat és mindkét ország gazdaságára negatívan hatnak.
Az olasz gazdák lobbicsoportja a Coldiretti szerint a nemzetközi agro-kalózkodás számos szimbolikus olasz ételt érint a parmezántól a proseccoig, a provolonétól a pecorino romano-ig, a szalámitól a mortadelláig. A franciáknál pedig olyan termékek vannak veszélyben, mint a Champagne, a Beaujolais, a Bordeaux, a Cognac, valamint a brie vagy a camambert sajt.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Gyorsult az infláció Olaszországban márciusban
Olaszországban az előzetes becslés alapján közölt 1,3 százalék helyett 1,2…
Tovább olvasom >Mókás éttermi kampány: aki leadja a telefonját, ingyen bort kap
Az észak-itáliai Verona városában található Al Condominio étterem egy különleges…
Tovább olvasom >Újfent csökkent a tejfogyasztás Németországban
Az adatok szerint a németek tejtermék-fogyasztása 2023-ban újabb rekordmélységbe szállt.…
Tovább olvasom >További cikkeink
IGD: A retail média és a hatékonyságnövelés fontos lesz 2024-ben
Az alábbi cikkünkben azt az IGD nemrégiben megjelent előrejelzésében felvázolt öt…
Tovább olvasom >Vegán aktivista a Forbes rangos „30 sikeres magyar 30 alatt” listáján
Vida Raul, a Prove magazin alapítója személyében először került fel…
Tovább olvasom >Meghosszabbítja együttműködését az UEFA és a Just Eat Takeaway
A Just Eat Takeaway 2027-ig meghosszabbítja együttműködését az UEFA Bajnokok…
Tovább olvasom >