Közösen lépnek fel az élelmiszerhamisítás ellen az olaszok és a franciák
Összefogtak az olaszok és a franciák, hogy megvédjenek egyes élelmiszeripari termékeket, amelyek származásuk miatt különlegesen értékesek az EU-ban és a harmadik világ országaiban.
Az elköteleződés a november végén az olasz és francia miniszterelnökök által Rómában aláírt Quirinale nevű szerződéshez kapcsolódik, amely külön fejezetben tárgyalja a mezőgazdaság és az élelmiszergyártás témakörét.
A cél az, hogy a két ország hatékonyan lépjen fel a francia és olasz élelmiszer-hamisítások ellen, amelyek félrevezetik a vásárlókat és mindkét ország gazdaságára negatívan hatnak.
Az olasz gazdák lobbicsoportja a Coldiretti szerint a nemzetközi agro-kalózkodás számos szimbolikus olasz ételt érint a parmezántól a proseccoig, a provolonétól a pecorino romano-ig, a szalámitól a mortadelláig. A franciáknál pedig olyan termékek vannak veszélyben, mint a Champagne, a Beaujolais, a Bordeaux, a Cognac, valamint a brie vagy a camambert sajt.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Extrém korai szőlőszüret várható idén
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) szakmaközi ügyekért felelős alelnöke, Varga…
Tovább olvasom >Az expanziónak és a meglévő üzleteknek köszönhetően 20%-kal nőttek az Action eladásai
Tovább nő az Action holland non-food diszkont forgalma: 2024 első…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >