Közösen lépnek fel az élelmiszerhamisítás ellen az olaszok és a franciák
Összefogtak az olaszok és a franciák, hogy megvédjenek egyes élelmiszeripari termékeket, amelyek származásuk miatt különlegesen értékesek az EU-ban és a harmadik világ országaiban.
Az elköteleződés a november végén az olasz és francia miniszterelnökök által Rómában aláírt Quirinale nevű szerződéshez kapcsolódik, amely külön fejezetben tárgyalja a mezőgazdaság és az élelmiszergyártás témakörét.
A cél az, hogy a két ország hatékonyan lépjen fel a francia és olasz élelmiszer-hamisítások ellen, amelyek félrevezetik a vásárlókat és mindkét ország gazdaságára negatívan hatnak.
Az olasz gazdák lobbicsoportja a Coldiretti szerint a nemzetközi agro-kalózkodás számos szimbolikus olasz ételt érint a parmezántól a proseccoig, a provolonétól a pecorino romano-ig, a szalámitól a mortadelláig. A franciáknál pedig olyan termékek vannak veszélyben, mint a Champagne, a Beaujolais, a Bordeaux, a Cognac, valamint a brie vagy a camambert sajt.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Nagyot változtak a borfogyasztási szokások: ma már a könnyedebb, gyümölcsös vörösborokat vásároljuk szívesen
Az ünnepi asztalról nem hiányozhat egy palack kiváló vörösbor, amely…
Tovább olvasom >Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >8 millió palack szeszesital és 225 visszaváltó automata várja a vásárlókat
8 millió palack, illetve doboz alkoholos itallal készült a Tesco…
Tovább olvasom >További cikkeink
Master Good, Nestlé Hungária, Tesco Magyarország az idei győztes sorrend
A Trade magazin idén másodszor hirdette meg a Karácsonyi tv-reklámok…
Tovább olvasom >Átadásra kerültek a CO-OP Star idei Ezüstfenyő és Ezüstcsillag díjai
Ahogy minden évben karácsony előtt, úgy idén is, december közepén…
Tovább olvasom >Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >