Közel 50 ezer palacknyi romlott energiaitalt találtak Körmenden

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 05. 00:00

21 tonna, lejárt szavatosságú energiaitalt találtak a helyi rendőrök névtelen bejelentő útmutatása alapján egy Körmendhez közeli raktárban.

A bejelentés szerint a volt tangazdasági telephelyen, ahol több cég is bérel raktárakat, az udvaron veszélyes hulladék és építési törmelék van, az egyik raktárban pedig feltehetőleg nagy mennyiségű, lopásból származó, lejárt szavatosságú energiaitalt tárolnak – mondta a Vas Népének Szendrődi Barnabás, Körmend rendőrkapitánya. A rendőrök átvizsgálták a helyszínt és az udvarban a törmelék között valóban találtak műanyag zsákokba csomagolt, ismeretlen eredetű és összetételű hulladékot, valamint megtalálták az energiaitalt is.
Rendkívül nagy mennyiségről, 47-48 ezer palacknyi italról van szó, melyek szavatossága még 2004-ben, illetve 2006-ban járt le, az ital valószínűleg már azelőtt emberi fogyasztásra alkalmatlan volt, mielőtt bekerült volna az országba.
Szendrődi Barnabás közölte: hulladékgazdálkodás megsértése miatt indítottak büntetőeljárást, a 21 tonna italt pedig a veszélyes hulladékokra vonatkozó előírások szerint meg fogják semmisíteni. A rendőrkapitány elmondta azt is: az eddigi adatok szerint a telephely tulajdonosa nem tudott lejárt szavatosságú italokról, azt viszont már megállapította a nyomozás, hogy valószínűleg egy körmendi székhelyű cég hozta be az országba a szállítmányt, több mint egy évvel ezelőtt – írja az Origo.

Kapcsolódó cikkeink