Komposztálható csomagolást kapott az Agnesi tészta
Az olasz Gruppo Colussi bemutatta 100%-ban komposztálható csomagolását, amelye Agnesi tésztáinál vezetet be.
A cég lépése nemzetközi szinten az első a komposztálható csomagolóanyagok terén. A csomagolás ún. Mater-Bi-ből készült, s öt olasz cég fejlesztette ki a pollenzoi Gasztronómai Tudományok Egyetemével együttműködésben.
Az új csomagolás fenntartható erdők fáiból készült papírt is tartalmaz.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
McKinsey: a fogyasztók figyelme az élelmiszerbiztonság és higiénia fölötti aggodalmakról újra a fenntartható csomagolásra helyeződött át
A McKinsey 11 ország fogyasztói körében végzett felmérése szerint a…
Tovább olvasom >Félig üres, félig tele az egyszer használatos pohár
Mennyire elterjedtek Magyarországon a környezetbarát étkezési eszközök? Mik a jellemzően…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fogyasztóvédelmi kiválóságok díjazása: elismerték a 2024. év legjobbjait
Az idei év kiemelkedő fogyasztóvédelmi referensei és különdíjazottjai vehették át…
Tovább olvasom >Adni Öröm! – nehéz sorsú embereknek gyűjtenek tartós élelmiszereket a SPAR-üzletekben
Elindult mától a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 0,2 százalékkal mérséklődött októberben
Októberben az ipari termelés volumene 0,2, munkanaphatástól megtisztítva 3,1 százalékkal…
Tovább olvasom >