Komposztálható csomagolást kapott az Agnesi tészta
Az olasz Gruppo Colussi bemutatta 100%-ban komposztálható csomagolását, amelye Agnesi tésztáinál vezetet be.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2021/02/colussi-petrini-unisg-pasta-4-300x200.jpg)
A tésztát megesszük, a csomagolást elássuk.
A cég lépése nemzetközi szinten az első a komposztálható csomagolóanyagok terén. A csomagolás ún. Mater-Bi-ből készült, s öt olasz cég fejlesztette ki a pollenzoi Gasztronómai Tudományok Egyetemével együttműködésben.
Az új csomagolás fenntartható erdők fáiból készült papírt is tartalmaz.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
McKinsey: a fogyasztók figyelme az élelmiszerbiztonság és higiénia fölötti aggodalmakról újra a fenntartható csomagolásra helyeződött át
A McKinsey 11 ország fogyasztói körében végzett felmérése szerint a…
Tovább olvasom >Félig üres, félig tele az egyszer használatos pohár
Mennyire elterjedtek Magyarországon a környezetbarát étkezési eszközök? Mik a jellemzően…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >