Komposztálható csomagolást kapott az Agnesi tészta
Az olasz Gruppo Colussi bemutatta 100%-ban komposztálható csomagolását, amelye Agnesi tésztáinál vezetet be.

A tésztát megesszük, a csomagolást elássuk.
A cég lépése nemzetközi szinten az első a komposztálható csomagolóanyagok terén. A csomagolás ún. Mater-Bi-ből készült, s öt olasz cég fejlesztette ki a pollenzoi Gasztronómai Tudományok Egyetemével együttműködésben.
Az új csomagolás fenntartható erdők fáiból készült papírt is tartalmaz.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
McKinsey: a fogyasztók figyelme az élelmiszerbiztonság és higiénia fölötti aggodalmakról újra a fenntartható csomagolásra helyeződött át
A McKinsey 11 ország fogyasztói körében végzett felmérése szerint a…
Tovább olvasom >Félig üres, félig tele az egyszer használatos pohár
Mennyire elterjedtek Magyarországon a környezetbarát étkezési eszközök? Mik a jellemzően…
Tovább olvasom >További cikkeink
Augusztus végéig meghosszabbítják az élelmiszerek árréscsökkentését
Nagy István agrárminiszter a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a…
Tovább olvasom >Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >Szigorodnak a húskészítményekre vonatkozó szabályok – új fogalom is bekerül a rendeletbe
Újabb, a hazai élelmiszerszabályozást érintő módosítási tervezet jelent meg: az…
Tovább olvasom >