Klímasemlegességre törekszik a Danish Crown
A Dániában székelő húsipari szövetkezet, a Danish Crown célja, hogy 2050-re klímasemlegessé váljon, majd 2030-ra a minden egyes kilogramm sertéshúsra jutó üvegházhatású gázok kibocsátását 50%-kal szeretné mérsékelni 2005-höz képest.
Ezen túl, a szövetkezet az egész szervezetre kiterjedő, az energiára, vízre, fogyasztásra és csomagolásra fókuszáló projekteket indít. Kutatókkal és más iparági vállalatokkal való együttműködések elősegítésével innovatív fenntartható megoldásokat kíván feltárni.
A vállalat következő kezdeményezése a fogyasztókkal való kommunikációra és támogatásuk elnyerésére irányul majd.
Kapcsolódó cikkeink
Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Állatfeldolgozás 2024-ben: Növekvő sertés- és baromfivágások, csökkenő szarvasmarha- és juhfeldolgozás
2024 első három negyedévében vegyes eredményeket mutattak a magyar vágóhidakon…
Tovább olvasom >Elindult a sertéshús fogyasztását ösztönző kampány
A kiegyensúlyozott táplálkozásban kiemelt helyet foglalnak el a vörös húsok,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete
2024. december 10-én délben megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete…
Tovább olvasom >Rekordszámú feladatot oldottak meg az iskolások: az Etesd az Eszed oktatóprogram népszerűsége töretlen
Véget ért a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az Okos…
Tovább olvasom >A TikTok hódítója: Dubaji csokiőrület a Lidlben
A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre nagyobb kereslet mutatkozik egy igazán…
Tovább olvasom >