Klímasemlegességre törekszik a Danish Crown
A Dániában székelő húsipari szövetkezet, a Danish Crown célja, hogy 2050-re klímasemlegessé váljon, majd 2030-ra a minden egyes kilogramm sertéshúsra jutó üvegházhatású gázok kibocsátását 50%-kal szeretné mérsékelni 2005-höz képest.
Ezen túl, a szövetkezet az egész szervezetre kiterjedő, az energiára, vízre, fogyasztásra és csomagolásra fókuszáló projekteket indít. Kutatókkal és más iparági vállalatokkal való együttműködések elősegítésével innovatív fenntartható megoldásokat kíván feltárni.
A vállalat következő kezdeményezése a fogyasztókkal való kommunikációra és támogatásuk elnyerésére irányul majd.
Kapcsolódó cikkeink
Durván emelkedik a baromfi – és sertéshús ára
Az AKI (Agrárközgazdasági Intézet) legfrissebb jelentése szerint a magyar baromfiágazat,…
Tovább olvasom >A sertéslapocka értékesítési ára 8 százalékkal emelkedett
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 60 százalékkal nőtt (3,2…
Tovább olvasom >A liba- és kacsavágás erősödött 2023-ban
A hazai vágóhidak közel 420 ezer tonna sertéshúst, mintegy 515…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >