Kivonul a Getir az USA-ból, de a FreshDirect folytatja működését

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 05. 02. 09:11

A gyorskereskedelmi vállalat bejelentette, hogy tőkéjét hazai piacára, Törökországba csoportosítja át, ahol bevételeinek több mint 90%-a keletkezik, és ahol a legnagyobb növekedési potenciált látja.

Felszámolja tevékenységét az Egyesült Államokban a Getir gyorskereskedelmi vállalat és erőforrásait hazai piacára, Törökországra összpontosítja, „ahol a legnagyobb lehetőséget látja a hosszú távú fenntartható növekedésre” – közölte a cég hétfői közleményében.

A Getir ugyanakkor jelezte, hogy a New York-i e-kereskedelmi vállalat, a FreshDirect, amelyet tavaly év végén vásárolt meg az Ahold Delhaize-től, folytatja működését. A Getir a FreshDirect jövőjéről további részleteket nem közölt, és szóvivője nem kívánt nyilatkozni arról, hogy a cég eladásra kínálja-e az online élelmiszerüzletet.

– A FreshDirect továbbra is elkötelezett a vásárlók által megszokott zökkenőmentes és zavartalan kiszolgáltatás biztosítása mellett – közölte a FreshDirect szóvivője egy e-mailben.

A Getir közleményében azt írta, hogy azért döntött az Egyesült Államokból, valamint az Egyesült Királyságból, Németországból és Hollandiából való kivonulás mellett, mert ezek a piacok együttesen a bevételének mindössze 7%-át teszik ki.

A Getir hozzátette, hogy új tőkét szerzett a Mubadala és a G Squared vállalatoktól, és a tervek szerint „ezeket a forrásokat arra használja, hogy megszilárdítsa versenypozícióját a törökországi élelmiszer-házhozszállítási iparágban”.

A Getir kivonulásáról szóló döntése a TechCrunch beszámolója szerint mintegy 6000 álláshely megszűnését eredményezi az érintett piacokon.

Grocery Dive

Kapcsolódó cikkeink