Kisöpörték a raktárat
Közel ötvenéves hagyomány és számos titkos recept birtokában, saját hazájában a kekszek és teasütemények piacának mintegy 70 százalékát mondhatja magáénak a szlovákiai központú I.D.C. Holding.– A nemzetközi pozícióit erősítő vállalatnál 2004 végén döntöttek arról, hogy a korábban használt metódusokat integrált vállalatirányítási rendszerrel váltják föl. Ennek kiválasztásakor elsődleges szempont volt a megoldás nemzetközisége – mondja a hazai leányvállalatot irányító Hadnagy Róbert. Szerinte nem engedhető meg, hogy egy vállalat a szükségesnél nagyobb készleteket halmozzon fel, és ennek tárolására netán még plusz raktárterületet is bérelni kelljen. A svéd IFS Applications vállalatirányítási rendszert választó I.D.C. fő célkitűzése ezért az volt, hogy a készlet minél hamarabb az ügyfélhez kerüljön. Egyértelmű volt számukra, hogy a vállalat egészénél ugyanazt a rendszert kell használni. A szokásos lépések után meghatározták az egyes termékcsoportokra vonatkozó készletmaximumokat és pufferértékeket, egyúttal bevezették a termékek szavatosságától és a raktárkészlettől függő logisztikai vezérlést. A bevezetés következtében elhanyagolható szintre csökkent a lejárt szavatosságú készletek mértéke, gyorsult a készletek forgási sebessége, a készletnagyság a harmadára csökkent. A készlet összetétele megközelíti az ideálisnak tartott arányt. A raktárterület nagy része felszabadult, így bérbeadással hasznosíthatóvá vált. Javultak a költségmegtakarítási mutatók és gyorsultak a döntés-előkészítési folyamatok.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >