Kis cégeknek is praktikus

Szerző: jungandrea Dátum: 2018. 05. 16. 10:13

A tartós bérlet egyre népszerűbb a hazai kis- és középvállalkozók körében is, amelyet akár már egyetlen autóval is igénybe lehet venni. A flottakezelők egy sor egyéb szolgáltatást is kínálnak a gépjárművek mellé, ilyen például a hozom-viszem, a csereautó, az assistance, vagy a flottakövetés menedzsment és a rezidens flotta ügyintéző.

Mercarius Flottakezelő Kft.-nél tanácsadók segítik az ügyfeleket a minden szempontból ideális gépkocsik kiválasztásában, a költségek optimalizálásában. Mivel flottakezelt autókról van szó, a bérleti díj összege ugyanannyira függ az autó értékétől, mint az üzemben tartás várható költségétől. Sok esetben egy drágább autónak kedvezőbb a bérleti díja, mert olcsóbban lehet üzemeltetni.

Szűcs László
tulajdonos
Mercarius Flottakezelő

– Ezenfelül a döntés megkönnyítésére tesztautót biztosítunk a döntés előtt, ha szükséges. Ezt követően minden szükséges ügyintézést elvégzünk az ügyfelek helyett a rendeléstől az üzembe helyezésig – mondta el Szűcs László tulajdonos, aki azt is hozzátette, hogy flottakezelőként a bérleti díjra tett ajánlatuk részletesen tartalmazza a finanszírozás részleteit.

Nem az ügyfél kockázata

Az ügyfelek választhatnak forint- vagy euroalapú finanszírozás között.

– Ajánlatunk – a piaci szokásoktól eltérően – nem tartalmaz maradványértékes elszámolást, ennek kockázatát teljes mértékben átvállaljuk – tette hozzá Szűcs László, majd fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a flottakezelési- és finanszírozási konstrukcióknál az egyik leglényegesebb kockázati elem egy ügyfél számára a maradványérték összege és annak elszámolási módja.

– A mi esetünkben ez másképp működik, itt nincs a szerződés lejártakor maradványérték-elszámolás, így annak kockázatát teljes mértékben magunkra vállaljuk. Ügyfeleiknek a gépkocsi leadásakor kizárólag a szerződéskötéskor meghatározott túlfutási átalányt, illetve a gépkocsin keletkezett káresemények önrészeit kell megtéríteniük – hívta fel a figyelmet a tulajdonos-cégvezető.

A flottakezelő cég a piacon ismert összes szolgáltatatást kínálja az ügyfelek részére: szerviz, gumiabroncs-szolgáltatás, csereautó, hozom-viszem, assistance, biztosítási ügyintézés, üzemanyag kártyák, flottakövetés-menedzsment és rezidens flottaügyintéző.

– Amiben különbözik a szolgáltatás és annak színvonala, hogy mindezeket a tevékenységeket saját alkalmazottakkal, saját szervizközpontokban végezzük és nem alvállalkozókkal. Így egy közvetlen és a futamidő alatt folyamatos kapcsolattartás van a Mercarius és az ügyfelek között, ami egy magasabb szolgáltatási színvonalat biztosít – emelte ki Szűcs László, aki szerint a versenytársakhoz képest további előny, hogy a Mercarius nemcsak több éves konstrukcióban, de rövid távon is kínál szolgáltatást.

A tartós bérlet előnyei

Bertalan Gábor
cégvezető
Nelson Flottalízing

– Az autópark-kezelés egy olyan szolgáltatás, melynek során a bérbeadó, tehát a szolgáltató teljes körűen kiszolgálja a bérbevevő, vagyis a megrendelő gépjárműhasználathoz, -üzemeltetéshez, mobilitásához kapcsolódó igényeit. Optimális esetben a bérbevevőnek nincs más dolga, csak, hogy használja az autóját. Minden üzemeltetési feladatot átvesz a bérbeadó. Ehhez jön még a termék pénzügyi szabályozásából adódó számtalan előny, melyek közül az áfa visszaigényelhetősége – személyautó esetén is – talán a legfontosabb – ismertette az autópark-kezelés folyamatát és előnyeit Bertalan Gábor, a Nelson Flottalízing Kft. cégvezetője.

Az alapszolgáltatás a finanszírozás és adók, járulékok, biztosítások csomagot tartalmazza. Választható szolgáltatásként leggyakoribbak a szerviz, a gumiabroncs-szolgáltatás, de igénybe vehető az assistance, az üzemanyagkártya, a csereautó, a hozom-viszem, autópálya- és parkolási jogosultság, valamint a kiegészítő biztosítás-szolgáltatás is.

– Ma már minden vállalkozás meríthet a tartós bérelt előnyeiből, akár egy autóval is. A kkv.-k tömeges megjelenése jól mutatja, hogy az akár egészen kicsi vállalkozások is élnek az új gondolkodás és új termékek előnyeivel. A tartós bérlet valójában bármekkora cégméretnél hasznos termék, így minden cégnek ajánljuk – emelte ki Bertalan Gábor, aki hozzátette, hogy a tartós bérlet egy pénzügyi tevékenység, mely jellemzően a finanszírozást és a hozzá kapcsolódó kötelező elemeket – adókat, illetékeket, biztosításokat – tartalmazza.

– A pénzügyi lízing tisztán banki termék, nem kötődik hozzá autós szolgáltatás. Az elszámolása és könyvelése teljesen más, mint a tartós bérleté. Leginkább a tulajdonszerzésről szól, és az áfa sem visszaigényelhető általa – utalt a szolgáltatások közti különbségekre a Nelson Flottalízing Kft. cégvezetője.

L. B.

Kapcsolódó cikkeink