Kis borászat nagy sikerei
Hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő, eredményekben gazdag évet zárt Váli Péter Badacsonyörsön található pincészete, a közel 10 hektáron organikusan gazdálkodó Váli Birtok. A világ egyik legismertebb borszakértője, az amerikai származású James Suckling idén két bort is kóstolt a pincészettől, mindkettőt magas pontszámmal értékelve. A Tabula Rasa nevű rajnai rizling 92, míg a kéknyelű 91 pontot kapott. Emellett a kéknyelű megnyerte az Európa Kulturális Fővárosa fehér bora kategóriát is.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2024/02/Vali_opt-1024x722.jpeg)
Váli Péter 10 hektáron organikusan gazdálkodik
A cikk a Trade magazin 2024/2-3. lapszámában olvasható.
A pincészet sikereit a tulajdonos szerint a csapatmunkának, a család támogatásának és elhivatottságuknak köszönhetik. Az idei évben a Grow du Monde világversenyen az olaszrizlingjük világbajnok lett, és számos más elismerésben is részesültek, például a Top 100 magyar bor közé választásban. Váli Péter hangsúlyozza, hogy a siker titka a szívvel végzett munka és az elszántság, és mindig a család marad számára a legfontosabb. //
Kapcsolódó cikkeink
Extrém korai szőlőszüret várható idén
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) szakmaközi ügyekért felelős alelnöke, Varga…
Tovább olvasom >Megkezdték szüretelni a szőlőt a Mecsekalján
A korábbiakban megszokotthoz képest egy hónappal korábban – az új,…
Tovább olvasom >Stabilan végzi a borászati vizsgálatokat a Nébih laboratóriuma
A megszokott hatékonysággal és határidőkkel végzi a borászati vizsgálatokat a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gurul, lebeg, italt hűt – A nap képe
Nélkülözhetetlen nyári partner, és több színben is megszerezhetők a Cuddy…
Tovább olvasom >MTÜ: soha ennyien nem nyaraltak Magyarországon, mint idén
Soha ennyien nem nyaraltak Magyarországon, mint idén: az év első…
Tovább olvasom >Több mint 3 millió forintos bírságot szabott ki a Nébih strandbüfékre és streed food árusokra
A strandbüfék és a street food árusító helyek nyári szezonális…
Tovább olvasom >