Királyok kiváltsága, arisztokraták kedvence
Ha azt kérdeznék tőlünk, hogy melyik az az állat, amelyiknek a zsírja egykor többet ért, mint a húsa, még kevesen tudnánk a választ. Talán többre mennénk azzal az információval, hogy ebből az állatfajtából egykor 3 milliós tenyészete volt Ferenc József osztrák császárnak, és az állomány minden tagja márványból készült vályúból ehetett.

Ondré Péter
igazgató
AMC
– A több mint 200 éve hivatalosan is elismert, világszerte keresett, magyar disznófajtáról, a mangalicáról oszt meg hasznos tudnivalókat az Agrármarketing Centrum idén tavasszal induló fogyasztásösztönző kampánya – mondta Ondré Péter az AMC ügyvezető igazgatója. – A növényi alapú, GMO-mentes takarmánybázis az állatok húsának egészségre gyakorolt hatására és az ízek gazdagságára és egyediségére is kihat.
A mangalicahús ezért könnyedén hódítja meg világszerte az ínyenceket, akik intenzív ízét és bőséges zsírtartalmát egyaránt nagyra értékelik. Mivel a különbség jó konyhatechnikával elkészítve szembetűnő, az AMC kampányában a rádiós spotok, cikkek és kreatív anyagok megjelentetése mellett kóstolásokat is szervez, ahol a fogyasztók megízlelhetik a krémes állagú, természetes antioxidánsokban gazdag, vörös mangalicahúst, amely Omega-3 zsírsavtartalma 2-3-szorosa egyes halfajtákénak. A mangalicahús sonkája magas telítetlenzsír-tartalmának köszönhetően ideális a hosszan tartó érleléshez, 3 és fél évig is megőrzi nedves, rugalmas textúráját, intenzív vörös színét és különleges ízét. Érdemes próbát tenni és megkóstolni különleges ínyencségünket!
Kapcsolódó cikkeink
Megnyitott a dubaji Gulfood, 24 kiállító az AMC standján
A világ vezető élelmiszeripari szakkiállításai közül az egyik a dubaji…
Tovább olvasom >SIAL: fókuszban a fenntartható élvezet
A globális élelmiszeripar legfontosabb eseménye minden páros évben a SIAL,…
Tovább olvasom >Egyre népszerűbb hazánkban a halfogyasztás
A karácsonyi halkínálatot és a hazai haltermelés eredményeit mutatták be…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >