Királyok kiváltsága, arisztokraták kedvence
Ha azt kérdeznék tőlünk, hogy melyik az az állat, amelyiknek a zsírja egykor többet ért, mint a húsa, még kevesen tudnánk a választ. Talán többre mennénk azzal az információval, hogy ebből az állatfajtából egykor 3 milliós tenyészete volt Ferenc József osztrák császárnak, és az állomány minden tagja márványból készült vályúból ehetett.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2019/03/Ondr%C3%A9-P%C3%A9ter_ok_opt-1-245x300.jpeg)
Ondré Péter
igazgató
AMC
– A több mint 200 éve hivatalosan is elismert, világszerte keresett, magyar disznófajtáról, a mangalicáról oszt meg hasznos tudnivalókat az Agrármarketing Centrum idén tavasszal induló fogyasztásösztönző kampánya – mondta Ondré Péter az AMC ügyvezető igazgatója. – A növényi alapú, GMO-mentes takarmánybázis az állatok húsának egészségre gyakorolt hatására és az ízek gazdagságára és egyediségére is kihat.
A mangalicahús ezért könnyedén hódítja meg világszerte az ínyenceket, akik intenzív ízét és bőséges zsírtartalmát egyaránt nagyra értékelik. Mivel a különbség jó konyhatechnikával elkészítve szembetűnő, az AMC kampányában a rádiós spotok, cikkek és kreatív anyagok megjelentetése mellett kóstolásokat is szervez, ahol a fogyasztók megízlelhetik a krémes állagú, természetes antioxidánsokban gazdag, vörös mangalicahúst, amely Omega-3 zsírsavtartalma 2-3-szorosa egyes halfajtákénak. A mangalicahús sonkája magas telítetlenzsír-tartalmának köszönhetően ideális a hosszan tartó érleléshez, 3 és fél évig is megőrzi nedves, rugalmas textúráját, intenzív vörös színét és különleges ízét. Érdemes próbát tenni és megkóstolni különleges ínyencségünket!
Kapcsolódó cikkeink
Fedezi a belföldi szükségletet az idei meggytermés
A meggytermelők jó évet zárhatnak, mert kedvezően alakult az időjárás,…
Tovább olvasom >A magyar élelmiszeripar jelentős fejlődés előtt áll?
A magyar élelmiszeripar jelentős fejlődés előtt áll, ha megfelelően tud…
Tovább olvasom >Japán hazánk kiemelt mezőgazdasági partnere
A magyar uniós elnökség prioritásairól, az élelmiszerpazarlás csökkentéséről, és állategészségügyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egészséges nyári táplálkozási tippeket ad az Eisberg növényi zsírokkal
Az igazi forró nyár beköszöntével sokan törekednek egészségesebben táplálkozni, de…
Tovább olvasom >A nagyvállalatok ellenállnak a gazdasági bizonytalanságnak
Visszafogott várakozások jellemzik a hazai nagyvállalati szektort a következő egy…
Tovább olvasom >Cégtrend 2024-ben: pozitívabb félév, de még mindig negatív üzenet
Az elmúlt öt év legalacsonyabb cégszámát idén júniusban regisztrálták. Az…
Tovább olvasom >