Kinyit a Wal-Mart Japánban

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 03. 28. 13:30

A világ legnagyobb kiskereskedelmi cége, a Wal-Mart bejelentette, hogy holnaptól a földrengés által megrongálódott japán üzleteinek fele ismét kinyit, mivel igen komoly kereslet mutatkozik az alapvető élelmiszerek iránt.

A Wal-Mart Seiyu nevű üzleteinek fele holnap ismét rendes nyitvatartással üzemel majd a földrengés által sújtott térségekben – közölte Scott Price, a társaság ázsiai üzletágának vezetője. A kiskereskedelmi cégek a Wal-Marttól a 7-Eleven-t üzemeltető Seven & I Holdings Co.-ig azon versenyeznek, hogy mikor tudják ismét megnyitni üzleteiket, a katasztrófa következtében ugyanis százezrek maradtak alapvető élelem és víz nélkül.

“Nagy szükség van az élelmiszerre és a ruhákra, a kiskereskedelmi cégeknek így mihamarabb érdemes újra megnyitni üzleteiket, még korlátozott nyitvatartás mellett is” – közölte Mikihiko Yamato, a Japaninvest KK tokiói elemzője. A Goldman Sachs becslései szerint az alapvető háztartási cikkeket forgalmazó japán cégek 7-9%-a a földrengés által sújtott Tohoku térségben található – közli a Bloomberg nyomán a portfolio.hu.

Kapcsolódó cikkeink