Kiemelt helyen a szőlő-bor ágazat fejlesztése
Nemcsak kulturális, hanem komoly gazdasági és társadalmi érdek is a szőlő-bor ágazat fejlesztése, amelyben Magyarországon jelenleg több mint 40 ezer gazdálkodó végez értékteremtő munkát. A szaktárca az élelmiszeripar és a borászat számára nyitott egy 50 milliárd forint keretösszegű pályázatot, amely a mezőgazdasági termékek feldolgozására irányuló beruházások sikeres megvalósítását szolgálja. A korábban megjelent vidékfejlesztési pályázatok keretében az irányító hatóság már közel 150 milliárd forint támogatás megítéléséről döntött az agrár- és élelmiszeripari szereplők részére. A Vidékfejlesztési program új élelmiszeripari pályázatára 2019. január 2-ától nyújthatók be a támogatási kérelmek. //
Kapcsolódó cikkeink
Bécsben is elindult az ingyenes „társkereső” méheknek és virágoknak
Alsó- és Felső-Ausztria után Bécsben is elindult az ingyenes „társkereső”…
Tovább olvasom >A borok feldolgozói értékesítési ára emelkedett
Az AKI PÁIR adatai szerint a belföldön termelt és belföldön…
Tovább olvasom >Jönnek az újabb hungarikum-pályázatok
Az idei évben összesen 445 millió forint értékű hungarikum-pályázatot hirdet…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ismét jönnek az ökoparadicsomok a Lidl-nél
Április 25-től és május 2-től időszakos jelleggel ismét megtalálhatóak lesznek…
Tovább olvasom >A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >Grant Thornton felmérés: Rugalmasság és befogadó munkakörnyezet segíthet megtartani a számviteleseket
Nem csak a toborzás, a megtartás is komoly kihívásokat állít…
Tovább olvasom >