Kiegyensúlyozott táplálkozás és hazai termékek a Penny Market fókuszában

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 06. 19. 10:49

Magyarország egyik legkedveltebb áruházlánca, a Penny Market már több mint 23 éve van jelen Magyarországon, ez idő alatt 218 üzlettel és három logisztikai központtal bővült országszerte, melyeket 2018 óta az ISO 50001 szabványnak megfelelően működtet. A Penny Market a vásárlókörnyezet modernizálását is célul tűzte ki, hiszen a LED-világítás és a korszerű fűtési rendszer kiépítése mellett az energiahatékony üzemeltetés is főszerepet kapott. A folyamatos fejlődés jegyében a Penny Market célja, hogy az anyavállalat, a Rewe-csoport fenntarthatósági stratégiájához igazodva 23 százalékkal csökkentse a fajlagos szén-dioxid-kibocsátását 2022-ig, 2006-hoz képest.

fenntartható működés mellett az üzletlánc egyik büszkesége, hogy termékeinek több mint fele hazai termelőktől származik, a jövőben pedig arra törekszik, hogy tovább nőjön a magyar gazdáktól származó élelmiszerek polcokon elfoglalt helye. A Penny Marketnél törekszünk arra, hogy folyamatosan elérhetőek legyenek a termékek, így a vásárlók bármikor érkeznek az üzleteinkbe, ugyanazt a kiváló ár-érték arányú minőséget találják.

Florian Jens Naegele
ügyvezető igazgató
Penny Market

„A friss és egészségtudatos árukészlet fejlesztése mellett a Penny Market egyik nagy előnye az okos vásárlási élmény biztosítása, hiszen vevőink a kedvező árak mellett főként a gyors, hatékony és barátságos bevásárlás kedvéért választanak bennünket, a 2019-es évünk pedig arról fog szólni, hogy tovább építsük vásárlóink bizalmát” – tette hozzá Florian Jens Naegele, ügyvezető igazgató.

A Penny Market minőségtudatos vállalat, és ez nemcsak termékrepertoárjában mutatkozik meg, hanem az összes munkatársuk is ezzel a gondolkodásmóddal azonosul. Az üzletlánc a régió egyik legvonzóbb munkáltatója, hiszen felelősséget vállal munkatársaiért: vonzó juttatásokat kínál számukra, és elősegíti a munka-magánélet egyensúlyának megvalósulását.

Követve a legújabb fogyasztói trendeket, a Penny Market tudja, hogy napjaink táplálkozási szokásainak figyelembevétele nélkül nem működhet sikeresen egy áruházlánc. A lánc a tudatos táplálkozásra és az ételérzékenységgel küzdőkre is nagy hangsúlyt fektetett, hiszen minden üzletben elérhetőek az Egészségszigetek, ahol azok is megtalálják a számukra megfelelő termékeket, akik a bioélelmiszereket részesítik előnyben, vagy glutén-, laktóz-, illetve cukormentesen szeretnének táplálkozni.

 

Hogy mit hoz 2019 a Penny Market számára?

A Penny Marketnek több mint 10 éve szívügye segítő kezet nyújtani ott, ahol a társadalomnak a legnagyobb szüksége van rá. Az elmúlt években több mint százmillió forinttal támogatta az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt, emellett anyagi, tárgyi adományokkal és játékokkal segít többek között óvodákat, kórházi osztályokat és különböző intézményeket.

A vállalati felelősségvállalási programok sikereinek köszönhetően 2019-ben folytatódik a jótékonysági munka a Penny Marketnél, sőt, a támogatottak köre bővülni fog. Mindez hozzájárult ahhoz, hogy a több mint 4000 munkatársat foglalkoztató és fenntartható forrásból származó termékeket is forgalmazó Penny Market a jelenlegi adatok alapján növekvő forgalomról és növekvő vásárlói elégedettségről tud beszámolni, ezt a tendenciát pedig szeretné megőrizni az idei évben is. (x)

Kapcsolódó cikkeink