„Kidobott” almából készült forralt bor a polcokon
A finn Kesko olyan forralt bort dobott piacra, amelynek az alapanyagául szolgáló almát kidobták volna a szemétbe.
A termék nem az első ilyen a retailer kínálatában: a Hyvis márkájú gyümölcslevek ugyanis egytől egyig olyan zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaznak, amelyeket formájuk miatt a szupermarketek kidobtak volna, miközben még tökéletesen fogyaszthatóak.
A Hyvis Glögi néven debütáló forralt borból már az előzetes kampány során 9000 üvegnyit adtak el a lelkes finn vásárlóknak.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Emberség, állatság – A nap képe
Egy német élelmiszerüzlet zöldségrészlegének ajánlata: vidd haza háziállataidnak a zöldséghulladékot!…
Tovább olvasom >Még jó! – élelmiszermentő kampányt indított az Auchan és a Nébih
Szemléletformáló kampányt indított az Auchan Magyarország a Nébih Maradék nélkül…
Tovább olvasom >Az OKSZ élelmiszer-kiskereskedő tagvállalatai élen járnak az élelmiszer adományozásban
Az élelmiszer-hulladék csökkentését kiemelt feladatként kezelik a Magyarországon működő nemzetközi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hősök és árulók ‒ a visszaélésbejelentési rendszer első éve
Az egész Európai Unióban, így nálunk is legalább egy éve,…
Tovább olvasom >KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >