„Kidobott” almából készült forralt bor a polcokon
A finn Kesko olyan forralt bort dobott piacra, amelynek az alapanyagául szolgáló almát kidobták volna a szemétbe.

Hulladék helyett egészséges ital!
A termék nem az első ilyen a retailer kínálatában: a Hyvis márkájú gyümölcslevek ugyanis egytől egyig olyan zöldségeket és gyümölcsöket tartalmaznak, amelyeket formájuk miatt a szupermarketek kidobtak volna, miközben még tökéletesen fogyaszthatóak.
A Hyvis Glögi néven debütáló forralt borból már az előzetes kampány során 9000 üvegnyit adtak el a lelkes finn vásárlóknak.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
Az élelmiszerhulladékot már rövid távon hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány…
Tovább olvasom >Tudatosabb konyhával a pazarlás ellen – menütervező kiadvánnyal segíti a Nébih a háztartásokat
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja új, a…
Tovább olvasom >A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
A Tesco a napokban publikálta kilencedik élelmiszerhulladék-jelentését, amelyben a hulladék…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gulyás Gergely: november 30-ig meghosszabbítják az árrésstopot
November 30-ig meghosszabbítják az árrésstopot – jelentette ki a Miniszterelnökséget…
Tovább olvasom >Szűkebb kört érint a plázastop szigorítása, de így is terhet róhat a kereskedőkre
A Taylor Wessing nemzetközi ügyvédi iroda friss elemzése szerint a…
Tovább olvasom >Új rekordot döntött a világ instant tésztaleves-fogyasztása – Magyarország stabilan a TOP50-ben
A világ instant tésztaleves-fogyasztása új csúcsra ért: a World Instant…
Tovább olvasom >