Kevesebb transz-zsírsavat az ételekbe! – Szlovénia új szabályozást vezetett be
Limitálja a transz-zsírsavak arányát az országban kapható termékek esetében Szlovénia új szabályozása. Ennek alapján 100 grammnyi zsírhoz maximum 2 gramm zsírsav adható termékenként.
Tanulmányok szerint a szaturált zsírsavak fogyasztása növeli a koleszterinszintet, ami hozzájárulhat a kardiovaszkuláris megbetegedések és a stroke kialakulásához, valamint bizonyos rákfajták megjelenéséhez.
Szlovénia élelmiszer-biztonsági hatósága folyamatosan vizsgálja az új rendelkezés hatását. (ESM)
Kapcsolódó cikkeink
Közösen épít gyors autótöltő hálózatot a Hofer és az Allego Szlovéniában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Egységes AI-szabályrendszert vezet be a Soproni Egyetem
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Receptekkel kampányol a brit Aldi a gyermekek egészségesebb táplákozásáért
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Signature 40 – a régió új közös nyelve: Interjú Nagy Mártonnal és Vaszary Ádámmal a Signature Platform 2026-os új dimenziójáról
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >2025-ben is ünnepelt a Superbrands
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Karácsonyi tv-reklámok 2025 – indul a közönségdíj szavazás
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
