Kevesebb transz-zsírsavat az ételekbe! – Szlovénia új szabályozást vezetett be
Limitálja a transz-zsírsavak arányát az országban kapható termékek esetében Szlovénia új szabályozása. Ennek alapján 100 grammnyi zsírhoz maximum 2 gramm zsírsav adható termékenként.
Tanulmányok szerint a szaturált zsírsavak fogyasztása növeli a koleszterinszintet, ami hozzájárulhat a kardiovaszkuláris megbetegedések és a stroke kialakulásához, valamint bizonyos rákfajták megjelenéséhez.
Szlovénia élelmiszer-biztonsági hatósága folyamatosan vizsgálja az új rendelkezés hatását. (ESM)
Kapcsolódó cikkeink
Receptekkel kampányol a brit Aldi a gyermekek egészségesebb táplákozásáért
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Románia meghosszabbítja az alapvető élelmiszerekre bevezetett árplafon hatályát
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Tesco kampány az egészségesebb táplálkozásért – ingyen gyümölcs gyerekeknek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egyetlen nap kellett, hogy a vegánok ne tűnjenek többé hippiknek – ilyen volt a Vegan Summit Budapest
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Alimentaria+Hostelco 2026: rekord nemzetközi részvétel várható Barcelonában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Budapest ad otthont Európa legnagyobb közlekedéskutatási eseményének – érkezik a Transport Research Arena 2026
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
