Kevesebb transz-zsírsavat az ételekbe! – Szlovénia új szabályozást vezetett be
Limitálja a transz-zsírsavak arányát az országban kapható termékek esetében Szlovénia új szabályozása. Ennek alapján 100 grammnyi zsírhoz maximum 2 gramm zsírsav adható termékenként.
Tanulmányok szerint a szaturált zsírsavak fogyasztása növeli a koleszterinszintet, ami hozzájárulhat a kardiovaszkuláris megbetegedések és a stroke kialakulásához, valamint bizonyos rákfajták megjelenéséhez.
Szlovénia élelmiszer-biztonsági hatósága folyamatosan vizsgálja az új rendelkezés hatását. (ESM)
Kapcsolódó cikkeink
Tovább növekszik az Action: Horvátország és Szlovénia is a célpontok között
A holland non-food diszkontlánc, az Action tavaly 29%-kal növelte működési…
Tovább olvasom >Új szabályok az agráriumban: jön a termelővédelmi csomag – mit jelent ez a gyakorlatban?
2025. január 1-jén hatályba lépett az agrárszektor új alapokra helyezett…
Tovább olvasom >40 millió euróból bővíti ljubljanai raktárát a SPAR Slovenia
A SPAR Slovenia egy 2. 000 m²-es modern létesítménnyel bővíti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >