Kevesebb hulladék a vendéglátásban
A Nemzetközi Élelmiszerhulladék Koalíció (IFWC) január 18-án közzétett jelentése szerint 2019 óta több mint 20%-kal csökkent az élelmiszer-hulladék az európai vendéglátóipari és étkeztető ágazatban.

Minden szegmensben pozitív tendencia figyelhető meg
Az idén közölt adatok szerint átlagosan 108 gramm hulladék keletkezett fogyasztónként, ami 7%-os csökkenést jelent 2021-hez képest, és több mint 20%-os csökkenést 2019-hez képest.
Minden szegmensben pozitív tendencia figyelhető meg, a leglátványosabb eredményeket a közösségi étkeztetésben láthatjuk, ahol az elmúlt 3 évben 35%-kal csökkent az élelmiszerhulladék mennyisége. Az eredmények azt mutatják, hogy a világjárvány negatív hatása ellenére az előrejelzés, a tervezés, a fogyasztók bevonása és az élelmiszerek újraelosztása körüli új gyakorlatok fenntartható tendenciát indítanak el az élelmiszer-hulladék hatékonyabb csökkentése felé.
Kapcsolódó cikkeink
MOHU: a hulladékudvarokon is leadható a konyhai élelmiszer-hulladék
A MOHU a konyhai élelmiszer-hulladék tesztjelleggel elindított, házhoz menő gyűjtése…
Tovább olvasom >Nagy István: Az élelmiszer-pazarlás az élelmiszerlánc első számú fenntarthatósági problémája
Az élelmiszer-pazarlás az élelmiszerlánc első számú fenntarthatósági problémája, nem pedig…
Tovább olvasom >Élelmiszermentő Központ: Az élelmiszer értékes erőforrás, ne pazaroljuk el!
Az élelmiszer értékes erőforrás, amit nem szabad veszni hagyni, főleg,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Elboronáljuk – A nap videója
De nem is akárhogyan! Fantasztikus ötlet – emberi kreativitás, AI-segítség…
Tovább olvasom >Quadratisch, demokratisch, gut – A nap képe
Menj szavazni – üzeni egy demokratikus csokoládé. Hétfő reggel már…
Tovább olvasom >