Kevesebb hulladék a vendéglátásban
A Nemzetközi Élelmiszerhulladék Koalíció (IFWC) január 18-án közzétett jelentése szerint 2019 óta több mint 20%-kal csökkent az élelmiszer-hulladék az európai vendéglátóipari és étkeztető ágazatban.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2022/10/REF_Csom_58o_opt.jpeg)
Minden szegmensben pozitív tendencia figyelhető meg
Az idén közölt adatok szerint átlagosan 108 gramm hulladék keletkezett fogyasztónként, ami 7%-os csökkenést jelent 2021-hez képest, és több mint 20%-os csökkenést 2019-hez képest.
Minden szegmensben pozitív tendencia figyelhető meg, a leglátványosabb eredményeket a közösségi étkeztetésben láthatjuk, ahol az elmúlt 3 évben 35%-kal csökkent az élelmiszerhulladék mennyisége. Az eredmények azt mutatják, hogy a világjárvány negatív hatása ellenére az előrejelzés, a tervezés, a fogyasztók bevonása és az élelmiszerek újraelosztása körüli új gyakorlatok fenntartható tendenciát indítanak el az élelmiszer-hulladék hatékonyabb csökkentése felé.
Kapcsolódó cikkeink
CSAOSZ Konferencia – Élelmiszer-veszteség csökkentése fenntartható csomagolással
A Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) a közép-európai térségben…
Tovább olvasom >Élelmiszer-hulladékból megújuló gázt előállító szövetséghez csatlakozik a Danone
A Danone North America más nagyvállalatokhoz hasonlóan arra törekszik, hogy…
Tovább olvasom >Európában háromból két vásárló rendszeresen vesz sajátmárkás termékeket
Egy új jelentés szerint az európai fogyasztók 70%-a rendszeresen vásárol…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >