Kevesebb hulladék a vendéglátásban
A Nemzetközi Élelmiszerhulladék Koalíció (IFWC) január 18-án közzétett jelentése szerint 2019 óta több mint 20%-kal csökkent az élelmiszer-hulladék az európai vendéglátóipari és étkeztető ágazatban.

Minden szegmensben pozitív tendencia figyelhető meg
Az idén közölt adatok szerint átlagosan 108 gramm hulladék keletkezett fogyasztónként, ami 7%-os csökkenést jelent 2021-hez képest, és több mint 20%-os csökkenést 2019-hez képest.
Minden szegmensben pozitív tendencia figyelhető meg, a leglátványosabb eredményeket a közösségi étkeztetésben láthatjuk, ahol az elmúlt 3 évben 35%-kal csökkent az élelmiszerhulladék mennyisége. Az eredmények azt mutatják, hogy a világjárvány negatív hatása ellenére az előrejelzés, a tervezés, a fogyasztók bevonása és az élelmiszerek újraelosztása körüli új gyakorlatok fenntartható tendenciát indítanak el az élelmiszer-hulladék hatékonyabb csökkentése felé.
Kapcsolódó cikkeink
Így használhatók fel állateledelként az állati eredetű melléktermékek
A takarmányozási felhasználás kizárólag szigorú feltételek és előírások mentén lehetséges,…
Tovább olvasom >Fejenként 127 kg élelmiszer-hulladék keletkezett az EU-ban 2020-ban
Az Eurostat első, az egész EU-ra kiterjedő élelmiszerhulladék-figyelésének legfrissebb adatai…
Tovább olvasom >Online piactérrel támogatja a Tesco az élelmiszerhulladék és költségek csökkentését a beszállítók oldalán
Új online piacteret indított a Tesco az Egyesült Királyságban, így…
Tovább olvasom >További cikkeink
Már a külföldiek pénztárcája se bírja a magyar élelmiszerdrágulást
Magyarország első Michelin-csillagos éttermének, a Costesnek a séfje, Koppány Levente…
Tovább olvasom >Rasztovits Dávid: Újra felfedezi magát a turizmus 2023-ban
Felfedezi magát a turizmus 2023-ban, a szektorban már elérhetjük a…
Tovább olvasom >Átadták a turisztikai központot Barcson
Átadták a mintegy 400 millió forintból kialakított turisztikai központot Barcson…
Tovább olvasom >