Kevesebb hulladék a vendéglátásban
A Nemzetközi Élelmiszerhulladék Koalíció (IFWC) január 18-án közzétett jelentése szerint 2019 óta több mint 20%-kal csökkent az élelmiszer-hulladék az európai vendéglátóipari és étkeztető ágazatban.
Az idén közölt adatok szerint átlagosan 108 gramm hulladék keletkezett fogyasztónként, ami 7%-os csökkenést jelent 2021-hez képest, és több mint 20%-os csökkenést 2019-hez képest.
Minden szegmensben pozitív tendencia figyelhető meg, a leglátványosabb eredményeket a közösségi étkeztetésben láthatjuk, ahol az elmúlt 3 évben 35%-kal csökkent az élelmiszerhulladék mennyisége. Az eredmények azt mutatják, hogy a világjárvány negatív hatása ellenére az előrejelzés, a tervezés, a fogyasztók bevonása és az élelmiszerek újraelosztása körüli új gyakorlatok fenntartható tendenciát indítanak el az élelmiszer-hulladék hatékonyabb csökkentése felé.
Kapcsolódó cikkeink
Élelmiszer-hulladékból megújuló gázt előállító szövetséghez csatlakozik a Danone
A Danone North America más nagyvállalatokhoz hasonlóan arra törekszik, hogy…
Tovább olvasom >Európában háromból két vásárló rendszeresen vesz sajátmárkás termékeket
Egy új jelentés szerint az európai fogyasztók 70%-a rendszeresen vásárol…
Tovább olvasom >„Élelmiszermentő” tanúsítványt kapott a Carrefour egyik üzlete
A Carrefour Montessonban található hipermarketje a Bureau Veritas által kiállított…
Tovább olvasom >További cikkeink
MSZÉSZ: Április 8-ig lehet kitölteni a HOTREC kérdőívet
A HOTREC (európai tagországok szállodai és éttermi szövetségeinek ernyőszervezete) felmérést…
Tovább olvasom >Megint egy Walmart-csokor! – A nap képe
Az amerikai üzletláncból származó „szokásos” képsorozatunk természetesen most sem Walmart-specifikus,…
Tovább olvasom >Fagylalt(kiszerelés?) – A nap videója
Kis fantáziával könnyű elképzelni, hogy így a pultosból is költő…
Tovább olvasom >