Készülünk a forgalomra!
A terasznyitáskor a mintegy féléves leállás után az árukészlet leltárazása, selejtezése, újratöltése, a személyzeti létszám feltöltése és egy alapos takarítás, fertőtlenítés a vendéglátósok fő feladata – nyilatkozta egy tévéinterjúban Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke. Rámutatott: a zárás alatt az átlagos forgalom nem volt magasabb 15-20 százaléknál. Csak az ételkiszállítás tartotta életben a szektort, de sokan, főleg vidéken nem tudtak ezzel élni, nem volt értelme nyitva tartaniuk. Azoknak azonban, akik a nehézségek ellenére is megtartották dolgozóik jó részét, most helyzeti előnyük van!
Fontosnak nevezte, hogy a vendéglátósok rábeszéljék dolgozóikat a koronavírus elleni oltásra; több szempontból is felelőtlenség enélkül kinyitni. Ha valaki beviszi a fertőzést, azt a kollégái és a vendégek is elkaphatják, és akár karantén alá is kerülhet a személyzet, ami a működést veszélyeztetheti. Egy ilyen helyzet ráadásul a vendégekben is bizalmatlanságot kelthet – vélekedett. Az elnök reményeit fejezte ki, hogy a vendéglátásban és a turizmusban dolgozók is előnyt élvezhetnek majd az oltásnál. //
Kapcsolódó cikkeink
Újragondolt felszolgálási díjak
A szakmai szervezetek örömmel fogadták az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos…
Tovább olvasom >A szakma legnagyobb ünnepe
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven idén októberben is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Varázslók a konyhában – A nap videója
A gasztrós videók Háború és békéje, de nem lehet olyan…
Tovább olvasom >Emeljük poharunkat a Birodalomra? – A nap képe
Az üveg rohamosztagos-sisak 600 ml űrtartalmú, azaz nagyjából egy korsónyi…
Tovább olvasom >