Késeket elő – hamarosan kiváló májasokat kenhetünk
A májast sok esetben még azok is szívesen megeszik, akik a májra még csak rá sem bírnak nézni. Van egy jó hírünk, mostantól a májasok előtt is megnyílt az út a KMÉ-védjegy felé. Baromfi, sertés, marha. Füstölt vagy füstöletlen. Bármelyik lehet kiváló, amennyiben megfelel az igen szigorú követelményeknek.

(Fotó: Pixabay)
Illatos májas reggelire, mellé egy kis zöldség. Ugye, milyen jól hangzik? Főleg, ha a legjobb minőségűt kenhetjük a kenyerünkre. Erre már nem kell sokat várni, ugyanis a májasok előtt is megnyílt az út a KMÉ-védjegy felé. Nem akármilyen feltételekkel, ugyanis a védjegyre pályázó májasok esetében a Magyar Élelmiszerkönyvnél szigorúbb követelményeknek kell megfelelni.
Az egyik ilyen a májtartalom
A KMÉ a sertésmájas esetében minimum 30% májtartalmat határoz meg a Magyar Élelmiszerkönyvben engedélyezett 25%-kal szemben. Fontos különbség még, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv megengedi a csontokról mechanikusan lefejtett hús felhasználását, a védjegyre pályázó májasokra vonatkozó szabályzat viszont tiltja azt. Sőt, egyes adalékanyagok, például ízfokozók felhasználása is tilos. A KMÉ a májasok minőségi paramétereit tekintve is elég szigorú. Például, a megengedett zsírtartalom legfeljebb 32% lehet.
KMÉ
Kapcsolódó cikkeink
A SPAR Magyarország a kiemelkedő minőség elkötelezettje
A SPAR 1990-ben jelent meg a magyar piacon, és első…
Tovább olvasom >A fenntartható közétkeztetés áll a Közétkeztetési Szakácsverseny fókuszában
Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Közétkeztetési Szakácsversenyt (KÖSZ), ahol…
Tovább olvasom >A Gyulahús Kft. – A hagyomány és a kiváló minőség egyesítése
A Gyulahús Kft. 2013-ban alakult, és azóta is 100%-ban Gyula…
Tovább olvasom >További cikkeink
Húsvéti hosszú hétvége: így alakul az üzletek nyitvatartása 2025-ben
A húsvéti ünnepek idején alaposan átalakul a hazai üzletláncok nyitvatartása:…
Tovább olvasom >A várakozásokon felül alakult az euróövezet ipari termelése februárban
Februárban a várakozásokon felüli mértékben növekedett az euróövezet ipari termelése…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert: átlagosan majdnem húsz százalékos az árrésstop hatása
Az árrésstop bevezetésének hatására négy hét alatt átlagosan 18,6 százalékkal…
Tovább olvasom >