Kenyérdominancia
A Magyar Pékszövetség 2006-os adatai szerint az egy főre eső évi kenyérfogyasztás 80 kilogramm, a péksüteményekre további 14 kilogramm jut. Ez az arány már évtizedek óta nem változik jelentősebben. 1990-ben például a kenyérre 78, a péksüteményre 16,5 fő/kilogramm jutott.A kenyéren belül a fehér és félbarna jelenti körülbelül a fogyasztás kétharmadát. A házi jellegű kenyérre a Pékszövetség becslése szerint 18-25 százalék esik, a maradék részt teszik ki az egyéb kenyérfélék.
A péksütemények eladásainak csaknem a háromnegyedét jelenti a zsemle és a kifli. Az egyéb vizes, tejes és dúsított termékek 10-15, a finom pékáruk (ezekben a dúsítás foka meghaladja a 10 százalékot) további 13-15 százalékot tesznek ki a szövetség becslése szerint.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >Közösség a közösségben
A Magyar Termék Nonprofit Kft. legutóbbi, MesterMűvek üzleti workshopja igazi mérföldkőnek bizonyult, miután…
Tovább olvasom >