Kapacitást fejleszt a Wincanton

Szerző: trademagazin Dátum: 2006. 11. 20. 08:00

A 2006-os év a növekedés jegyében telik a Wincanton magyarországi vállalatának életében. A cég október 19-i sajtótájékoztatóján Udvarvölgyi Sándor ügyvezető igazgató elmondta: augusztus végére első ütemben több mint 6400 négyzetméternyi területtel bővült a vállalat magyarországi raktározási kapacitása. 2007 márciusára a raktárterület növekedése eléri a 32 000 négyzetmétert, amely további 25 000 paletta áru tárolását teszi lehetővé. Az új, magas színvonalú, bővíthető raktárak Gyálon, közvetlenül az M5-ös autópálya mentén helyezkednek el.
A Wincanton Európában vezető szolgáltató az ellátásilánc-megoldások piacán. 2002 decembere óta van jelen Magyarországon, és jelenleg mintegy 400 főt foglalkoztat. Központja Dunaharasztiban található, ezen felül számos magyarországi telephellyel rendelkezik. Közép- és Kelet-Európában a Wincanton az alábbi szolgáltatási területeken tevékenykedik: logisztika és raktározás, belföldi fuvarozás, valamint nemzetközi fuvarozás. A Wincanton mindezek mellett számos értéknövelő, illetve projektirányítási szolgáltatást is kínál.
– A Wincanton ereje éppen regionalitásában rejlik – mondta a céghez 2006 januárjában csatlakozott Udvarvölgyi Sándor. – A magyar, szlovák, cseh és lengyel leányvállalatok összefogásával olyan projekteket is megvalósíthatunk, amelyekre külön-külön esélytelenek lennénk. Kapacitásaink gyors ütemű bővítését partnereink számának dinamikus emelkedése indokolja. 2006-ban például olyan ügyfelekkel gyarapodtunk, mint a Kimberly Clark, Ed.Haas, Good Year, Kotányi, vagy regionális szinten a francia, háztartási kisgépeket forgalmazó Groupe SEB.
Az angol piac vezető ellátásilánc-megoldások szolgáltatójaként a vállalat széles körű nemzetközi tapasztalatát és ismeretét kamatoztatja a közép- és kelet-európai régióban. Ezekben az országokban a vállalat az FMCG, a kiskereskedelem, a járműipar és egyéb ipari ágazatok számára nyújt innovatív megoldásokat.

Kapcsolódó cikkeink