Jól fogynak a nagy ruházati márkák termékei Kínában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 01. 08. 11:00

Érdekes összeállítást készített a The Atlas arról, hogy a nagy ruházati márkák értékesítéseik hány százalékát teljesítik Kínában – olvasható az origo-n.

Számos nemzetközi ruházati márkának jelent fontos piacot a világ második legnagyobb gazdaságává nőtt Kína. A cégek bevételeik jelentős aránya származik innen.

A tavalyi évet az Adidas nyerte: globális teljesítményének 18 százalékát a kínai piacon való értékesítések adták. De a többi nagy ruházati márka is jól szerepelt Kínában. második helyen végzett a tiffany 16 százalékos részesedéssel, harmadik a Nike, 15 százalékkal. Még a kilencedik helyen álló PVH Corp. is értékesítéseinek 6 százalékát hozta össze itt, ehhez a céghez tartoznak a Tommy Hilfiger és a Calvin Klein márkák:

Az első helyen álló Adidas számára egyébként Kína és tágabban, az egész Pacifikum (Ázsia csendes-óceáni térsége) egyre fontosabb piacot jelent. A tavaly minden negyedévben kétszámjegyű növekedést produkált a térségben. A harmadik negyedév pedig 26 százalékos bővülést hozott Kínában és 15 százalékot a régióban. A cég 2018 első hat hónapjában 3,58 milliárd eurós bevételt ért el a régióban, amely globális teljesítményének nagyjából a harmada, és egyúttal a legmagasabb régiós bevételt jelenti.

A ruhaipari cégek többsége optimista, az Adidas-nál például úgy nyilatkoztak, hogy kínai értékesítésük további növekedését várják a következő években. (origo)

Címkék: , ,