Januárban ismét Bocuse d’Or Lyon!
Októberben megkezdte felkészülését a magyar csapat a Bocuse d’Or lyoni döntőjére. A világ legrangosabb szakácsversenyének világdöntőjét kétévente rendezik meg Franciaországban, a Sirha Lyon keretein belül. A magyar Bocuse-csapat előkelő pozícióból, az európai válogatón elért második helyezéssel érkezik majd a gasztronómia fővárosába január végén. A csapat élén Dalnoki Bence, a novemberben immár két Michelin-csillaggal értékelt Stand Étterem sous chefje áll, akinek munkáját Nyikos Patrik segíti commis-ként, a coach Széll Tamás, a csapat elnöke Hamvas Zoltán.

Nyikos Patrik és Dalnoki Bence
2023-ban a tengeri alapanyagoké és a gyerekeké a főszerep. A táltéma az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló, a tányértéma igazán formabontó: A csapatoknak ugyanis gyerekmenüt kell készíteniük, három fogást 15 személyre. A három fogás mindegyikében kell szerepelnie a töknek, az előételnek vegánnak kell lennie, a főételben pedig kötelezően tojás is szerepel. Izgalmas! //
Ez a cikk a Trade magazin 2022.12-01. számában olvasható
Kapcsolódó cikkeink
Bronzszobrot ért a magyar csapat versenymunkája a Bocuse d’Or lyoni döntőjében
Óriási sikert ért el a Dalnoki Bence, Nyikos Patrik felállású…
Tovább olvasom >A METRO a Bocuse d’Or legnagyobb támogatója
A Bocuse d’Or döntője 2023. január 22-én és 23-án kerül…
Tovább olvasom >WhatsApp-on érkezik a Mikulás a Carrefour új kezdeményezésével
A Carrefour a WhatsAppal összefogva olyan megoldást kínál, amelynek keretében…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kínai hadsereg pizzatésztából – A nap képe
A híres kínai terrakotta harcosok pizzatészta-változatát a Pizza Express 500…
Tovább olvasom >Kapszulás tortilla – A nap videója
A kapszula-forradalom idején, jó tíz éve egy vállalkozás megalkotta a…
Tovább olvasom >Továbbra is népszerű a szakképzésben a turizmus-vendéglátás irány
Még egy hónapig várják a fiatalok jelentkezését a szakképzésbe –…
Tovább olvasom >