Ismét átvehette a Fogyatékosság-barát elismerést a SPAR

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 05. 11:40

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 2010. és 2012. után ez év március 26-án harmadik alkalommal is átvehette a Fogyatékosság-barát elismerést. A vállalat így további két évig használhatja a Fogyatékosság-barát Munkahely logót, ami az elmúlt két év sikeres vállalásainak köszönhető.

Spar02

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ismét kiérdemelte a Fogyatékosság-barát Munkahely címet, hiszen elhivatott a hátrányos helyzetű munkavállalók esélyegyenlőségéért és a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáért. A SPAR-nál jelenleg mintegy 200 megváltozott munkaképességű kolléga áll alkalmazásban, és a cég különös figyelmet fordít széles körű foglalkoztatásukra, megtartásukra és beilleszkedésük segítésére. A vállalatnál ezért esélyegyenlőségi referens foglalkozik kiemelten a megváltozott munkaképességű munkavállalók helyzetével, a cég folyamatosan fejleszti a kétoldalú kommunikációt, valamint érzékenyítő tréningeket tart vezetői és munkatársai számára.

Az idei év további kiemelt feladata a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével folytatott együttműködés, amelynek keretében a SPAR hálózat országszerte közel 400 kiskereskedelmi egységében, számos munkakörben várja a megváltozott munkaképességűek jelentkezését. Ezen kívül 2009 óta egyre több SPAR áruházban kapnak helyet a Szerencsejáték Zrt. kizárólag megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató sorsjegyértékesítő hálózatának egységei.

A Fogyatékosság-barát elismerést idén dr. Németh Adrienn, a vállalat Humánerőforrás vezetője vehette át Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkártól, Vég Katalin, a Salva Vita alapítvány ügyvezetőjétől, Lippai-NagyIrisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara ügyvezetőjétől, valamint Szabó Kálmán, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület ügyvezető igazgatójától. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink