Irány a KMÉ-védjegyes gyorsfagyasztott zöldbab!

Szerző: STA Dátum: 2023. 11. 30. 10:00

Ha már elég a húsos fogásokból, néha jó dolog előkapni a fagyasztóból egy zacskó gyorsfagyasztott zöldséget, amiből gyorsan összedobhatunk egy finom salátát vagy főzeléket. Jó hír a kiváló minőséget preferáló konyhatündérek számára, hogy a KMÉ-védjegyes fagyasztott zöldborsó és kukorica mellé mindjárt érkezik a gyorsfagyasztott zöldbab is.

(Fotó: Pixabay)

Legyen szó zöld- vagy sárgahüvelyű, vágott vagy egész zöldbabról, mostantól bármelyik csomagolására rákerülhet a KMÉ-védjegy. Ezt azonban nem adják ingyen! A KMÉ a jogszabályi alapelvárásokon túl még számos minőségi többletkövetelményt támaszt a védjegyre jogosult termékkel szemben. Fontos, hogy az alapanyagként felhasznált zöldbab legyen azonos fajtájú, zsenge, szálka- és membránmentes, nedvdús állományú, ép és egyöntetű színű. A zöldbabhüvely átmérője legalább 5 mm, hossza legalább 60 mm, amely sem lapos, sem sötétmagvú nem lehet.

A késztermék gyorsfagyasztott állapotban kemény, átfagyott

Jól tisztított, megfelelően vágott és hegyezett, mérgező gyomnövényektől és szervetlen anyagoktól mentes. A sárgahüvelyű zöldbab esetén a zsengeségből eredő zöld színárnyalat megengedett. Vásárláskor ne felejtsük el ellenőrizni, hogy a fagyasztott zöldbab csomagolásán jól látható-e a termék jellegére és fogyasztás előtti hőkezelésének szükségességére utaló figyelmeztető felirat!

KMÉ

Kapcsolódó cikkeink