Íme, néhány kávékoktél az ünnepekre a Nespresso-tól

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 12. 12. 10:25

Decemberben már javában készülődünk az ünnepi időszakra, ami nem is lehetne teljes az adventi vásárok és az alpesi hütték megidézése nélkül. Éppen ezek a helyek ihlették a Nespresso és a Fusalp közös karácsonyi kapszula- és kiegészítőkollekcióját, amely elrepít minket a téli évszak legkellemesebb helyeire, és megédesíti az ünnepi pillanatokat.

A Nespresso Limited Edition kávéiból készített receptek különlegessé varázsolják a családi és baráti összejöveteleket, ízletes kísérői az ajándékozás örömteli perceinek, de az ünnepi asztalon is megállják a helyüket. Jól párosíthatóak a klasszikus főételekkel vagy éppen az elmaradhatatlan süteményekkel is, így érdemes idén a zserbó, a bejgli és a mézeskalács mellé mutatós kávékoktélokkal vagy melengető receptekkel készülni. A siker garantált lesz!

Varázsoljunk egy kis nyugalmat a készülődés vagy éppen a karácsony együtt töltött perceibe a Nespresso egyszerűen elkészíthető, mégis különleges kávékoktéljaival, és osszuk meg az élményt (és a kávékat) szeretteinkkel is!

VERTUO RECEPTEK

SÁRGABARACKOS DOUBLE ESPRESSO MARTINI

A klasszikus koktél egy alpesi csavarral. Tökéletes ital a téli estékre, hiszen a sárgabaracklikőr aromái még melengetőbbé varázsolják a feketekávé édeskés, fűszeres jegyeit.

 HOZZÁVALÓK

  • 1 db Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávékapszula (80 ml) 
  • 20 ml cukorszirup
  • 40 ml sárgabaracklikőr 
  • 4 db 30 g-os jégkocka 
  • 50 ml 35%-os habtejszín
  • 1 db aszalt sárgabarack
  • fenyőrügy a díszítéshez 

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávét 3 db 30 g-os jégkockára egy shakerbe.
  2. Adjuk hozzá a cukorszirupot és a baracklikőrt. Zárjuk le a shakert, majd alaposan rázzuk össze 20 másodperc alatt, vagy amíg már nem halljuk a jég kocogását.
  3. Töltsük ki az italt egy koktélospohárba.
  4. Mossuk el a shakert, tegyük bele a maradék jégkockát és a habtejszínt, majd alaposan rázzuk össze10 másodperc alatt.
  5. Kanalazzuk a tejszínt a koktélospohárba.
  6. Vágjuk három részre az aszalt sárgabarackot, majd szúrjuk egy koktélpálcára. Díszítsük ezzel és egy fenyőrüggyel az italt.

Alkoholmentes változathoz a sárgabaracklikőrt és a cukorszirupot helyettesítsük 20 ml sárgabaracksziruppal.

VANÍLIÁS DOUBLE ESPRESSO MOCKTINI

Élvezze a tél szépségeit ezzel az édes és kényeztető mocktaillal, amelyben a vanília íze tökéletes párost alkot a feketekávé édeskés, fűszeres jegyeivel!

 HOZZÁVALÓK

  • 1 db Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávékapszula (80 ml) 
  • 15 ml vaníliaszirup
  • 60 ml 35%-os habtejszín
  • 3 db 30 g-os jégkocka 
  • 1 db aszalt sárgabarack
  • fenyőrügy a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítsünk el 80 ml Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávét egy shakerbe.
  2. Adjuk hozzá a vaníliaszirupot, a habtejszínt és a jégkockákat. Zárjuk le a shakert, majd alaposan rázzuk össze 20 másodperc alatt, vagy amíg már nem halljuk a jég kocogását.
  3. Töltsük ki az italt egy koktélospohárba.
  4. Vágjuk két részre az aszalt sárgabarackot, majd szúrjuk egy koktélpálcára. Díszítsük ezzel és egy fenyőrüggyel az italt.

ÜNNEPI PILLECUKROS LATTE

Ez a latte igazi karácsonyi csoda: a mályvacukorra ráharapva feltárulnak a tejben a feketekávé édeskés, kandírozott ízjegyei.

 HOZZÁVALÓK

  • 1 db Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávékapszula (80 ml) 
  • 120 ml 1,5%-os tej
  • 3 db mályvacukor
  • fenyőrügy a díszítéshez
  • 2 g étcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítsünk meleg tejből egy tejhabosítóval tejhabot.
  2. Készítsünk 80 ml Nespresso Vertuo Festive Black Double Espresso kávét egy közepes méretű bögrébe.
  3. Töltsük rá a tejhabot.
  4. Tűzzünk egy koktélpálcára mályvacukrokat, és egy szakácsfáklyával óvatosan pirítsuk meg őket.
  5. Helyezzük óvatosan a csésze tetejére, díszítsük fenyőrüggyel, és szórjuk meg csokoládéreszelékkel.

FROSTED CARAMEL NUT MACCHIATO 

Engedjünk a csábításnak: ez a kávé egyszerre hordozza magában a karamell melengető ízét és a mandulás-vaníliás kekszes ízjegyeket. Olyan, mint egy meleg pléd egy szikrázóan hideg téli napon.

 HOZZÁVALÓK

  • 1 db Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávékapszula (230 ml) 
  • 80 ml 1,5%-os tej
  • 20 g karamellkrém (vagy sűrű karamellszósz)
  • 20 g fűszeres keksz 
  • fenyőrügy a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS

  1. A meleg tejből készítsünk tejhabosítóval tejhabot. 
  2. Töltsünk egy nagyobb bögrébe 20 g karamellkrémet, és készítsünk el rá 230 ml Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávét.
  3. Kanalazzuk a kávé tetejére a forró tejhabot.
  4. A hab tetejére óvatosan helyezzük el a kekszdarabokat, és díszítsük az italt fenyőrüggyel.

JEGES FROSTED CARAMEL NUT LATTE

Élvezze a hideg kávés ital karamellás és vaníliás ízeit, amelyek tökéletes, hűvös téli hangulatot teremtenek, bárhol kávézgat is éppen.

 HOZZÁVALÓK

  • 1 db Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávékapszula (230 ml) 
  • 20 g karamellkrém (vagy sűrű karamellszósz)
  • 3 db 30 g-os jégkocka
  • 80 ml 1,5%-os tej
  • 20 g fűszeres keksz
  • fenyőrügy a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS

  1. Töltsünk egy nagyobb, átlátszó pohárba 20 g karamellkrémet, és tegyünk bele 3 jégkockát.
  2. Öntsük rá a tejet. 
  3. Készítsünk el bele 230 ml Nespresso Vertuo Frosted Caramel Nuts kávét.
  4. Helyezzük az ital tetejére óvatosan a kekszet, és díszítsük az egészet egy fenyőrüggyel.

FORRALT BOR IHLETÉSŰ KARÁCSONYI KÁVÉ

Kortyoljon bele ebbe a melengető kávés italba, és hagyja, hogy képzeletben máris elrepítse egy európai karácsonyi vásárra! Ez a kényeztető alpesi kávé igazán különleges fűszeres-citrusos ízeket kínál.

HOZZÁVALÓK

  • 1 db Nespresso Vertuo Seasonal Delight Spices kávékapszula (230 ml) 
  • 5 ml cukorszirup
  • 1 szelet kezeletlen narancs
  • 60 ml tejszínhab
  • 1 db fahéjrúd
  • 1 db csillagánizs
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 szelet kezeletlen narancshéj
  • fenyőrügy a díszítéshez
  • őrölt fahéj a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS

  1. Készítsünk el 230 ml Nespresso Vertuo Seasonal Delight Spices kávét egy nagyobb bögrébe.
  2. Ízesítsük a cukorsziruppal, és finoman keverjük össze.
  3. Tegyük bele a bionarancsszeletet, majd kanalazzuk rá a tejszínhabot.
  4. Díszítsük a kávét fahéjrúddal, csillagánizzsal, szegfűszeggel, narancshéjjal, fenyőrüggyel, és szórjuk meg őrölt fahéjjal ízlés szerint.

Kapcsolódó cikkeink