Illegális élelmiszerüzletet zárt be a Nébih

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 09. 01. 11:02

Illegális élelmiszerüzletet zárt be legutóbbi ellenőrzésén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) – közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

nebih-nagy

A tájékoztatás szerint a törökszentmiklósi bolt egy családi ház udvarán üzemelt, kínálatban többek között nápolyi, chips és száraztészta szerepelt. Az ellenőrök a helyszínen több mint 240 kilogramm, többségében lejárt, illetve ismeretlen eredetű élelmiszert foglaltak le.
Az üzemeltető kereskedelmi engedéllyel nem rendelkezett és nyilvántartásba vételi kötelezettségének sem tett eleget.
Az üzemeltető áruja egy részét egy családtagja takarmányforgalmazó cégétől szerezte be. A takarmányforgalmazó vállalkozás engedélyezett módon vásárolt fel lejárt minőség-megőrzési idejű, illetve gyártási selejtnek számító élelmiszereket takarmányozási célra. A termékek egy részét azonban nem állattartóknak értékesítette, hanem átadta a boltnak, hogy eladják a helyi lakosoknak. Az árukészlet másik részét a lédig (gasztro) csomagolású termékek adták. Ezeket a helyszínen kisebb mennyiségben átcsomagolva forgalmazta a „vállalkozó”, azonban az ehhez szükséges engedéllyel sem rendelkezett.
A lefoglalt termékeket azonnali hatállyal kivonták a forgalomból, az ügyben többszázezer forintos bírság várható – közölte a Nébih. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink