Idén is lesz Happy hét a vízfogyasztás népszerűsítéséért

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 03. 19. 11:05

A vízfogyasztás népszerűsítése érdekében idén is megrendezik az általános iskolások és óvodások számára a Happy hét elnevezésű rendezvénysorozatot – tájékoztatta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) az MTI-t.

Az immár kilencedik alkalommal meghirdetett, március 19. és 23. között tartandó tematikus héten a regisztrált intézmények maguk döntik el, hogy milyen foglalkozásokkal, játékokkal hívják fel a gyerekek figyelmét a vízfogyasztás fontosságára és a cukros üdítők káros hatásaira. Önálló programokat is kitalálhatnak, de használhatják az OGYÉI által ajánlott programpontokat is.
Közölték azt is, hogy a Happy hét nyereményjátékban való részvétel feltétele legalább egy, a vízfogyasztást népszerűsítő – az OGYÉI által ajánlott vagy az iskola, óvoda által kidolgozott – programpont megvalósítása. Az óvodások és az iskolások által április 20-ig beküldött pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, a legjobb munkákat díjazzák.
Az intézet emlékeztetett arra, hogy tavaly több mint 36 ezer gyerek aktív közreműködésével zajlott a Happy hét, országosan 132 iskolából és 42 óvodából küldtek be pályamunkákat a vízfogyasztással kapcsolatos játékos felhívásra.
A Happy hét évek óta sikeres program az intézmények körében, az akcióban a 2007-es indításkor még csak mintegy 400 gyerek vett részt. Ez a szám – a pedagógusok aktív közreműködésének és egészséges életmódot bemutató iskolai programoknak köszönhetően – az elmúlt tíz évben csaknem a százszorosára emelkedett. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink