Húsvét zöldítő pályázatot indít a Nébih Maradék nélkül
Idén húsvétkor is meghirdeti Húsvét zöldítő című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.
A Húsvét zöldítő pályázattal az élelmiszerpazarlás-megelőzése mellett arra szeretnék felhívni a figyelmet a Maradék nélkül szakértői, hogy a nem megelőzhető élelmiszerhulladékok java (pl. zöldségek és gyümölcsök héja, kávézacc) környezetbarát módon is hasznosítható. Ebben a komposztálás mellett a haszonállatok és társállatok is segítségünkre lehetnek. A nyulak és a baromfik száraz takarmányát például kiegészíthetjük a feldolgozás során megmaradó zöldségdarabokkal és gyümölcshéjjal.
A pályázat idén a felelős állattartásra is szeretné felhívni a figyelmet
Húsvétkor még mindig sokan szereznek be kiskedvencnek nyulat és csibét. Ezt azonban csak azoknak tanácsoljuk, akik tisztában vannak az adott állat igényeivel, és hosszú távon is átgondolt tervvel rendelkeznek a további sorsával kapcsolatban. E téren vendégszakértőként a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője, Hanga Zoltán oszt meg a következő hetekben hasznos tudnivalókat és tanácsokat a Maradék nélkül program közösségi oldalain. A Húsvét zöldítő pályázaton több kategóriában várják a pályaműveket április 5-éig. A felhívás részletei megtalálhatók a Maradék nélkül program honlapján.
Nébih
Kapcsolódó cikkeink
Tejtermékrészlegeket ellenőrzött a Nébih
Kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.…
Tovább olvasom >Élelmiszerboltok tejtermékrészlegén járt a Szupermenta
A Szupermenta programban ezúttal kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti…
Tovább olvasom >A beszállítói és beszerzői célok ugyanazok, de csatornánként mások a kihívások és tervek – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Keddtől a kiskereskedelem tudományában mélyedhettek el az FMCG-szabadegyetem hallgatói a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >