Hússzoros a túljelentkezés a trafikpályázaton

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 30. 12:00

Továbbra is nagy az érdeklődés a trafikok iránt, a harmadik körös pályázatban 162 településen meghirdetett 180 koncesszióra ugyanis hússzoros a túljelentkezés – írja a Világgazdaság.

cigaretta

“Összesen 3902 darab pályázat érkezett be, de ezek közül 3824 az érvényes” – mondta a lapnak Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. szóvivője. A 162 település többsége 2 ezer fő alatti falu, de a lap szerint akad köztük igazi “zsíros falat” is, mint a nyolc miskolci, a két érdi vagy az öt hajdúhadházi dohánybolt.

A második körös trafiknyerteseknek ma van az utolsó napjuk arra, hogy aláírják a 20 évre szóló koncessziós szerződést, így hamarosan újabb 549 nemzeti dohánybolt nyílhat.

Az első körös nyertesek 99 százaléka fizette már be a koncessziós díjat – mondta Légrádi Petra. Kétezer fős településig 100 ezer forint, tízezer fős településig 160 ezer forint, tízezer fő feletti településen 200 ezer, míg Budapesten és a megyeszékhelyeken 240 ezer forint a koncessziós díj évente. Így bőven 1 milliárd forint felett lehet majd az NDN bevétele.

A lap beszámol arról is, hogy az NDN nagyszabású közbeszerzésekre készül, a tételek között szerepel egy Pannónia utcai székház felújítása és átalakítása, s az ellenőri feladatok ellátásához tucatnyi gépkocsira is szüksége van a társaságnak. (vallalkozoinegyed.hu)

Kapcsolódó cikkeink