Húsmentes burgert árul a svájci Coop
Új, húsmentes burgert dobott piacra a svájci Coop. A Beyond Burger (Túl a Burgeren) nevű terméket a cég szerint alig lehet megkülönböztetni a „valódi” burgerektől.
A húst növényi alapú összetevők helyettesítik. A Beyond Burger mögött a Beyond Meat nevű startup áll, ami 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy olyan, magas fehérjetartalmú, növényi alapú termékeket hozzon létre, amelyek egészségesek és csökkentik a környezetre tett negatív hatásokat.
A burger fő összetevője a borsóból kinyert növényi fehérje, de a termék tartalmaz kókuszolajat, nyomelemeket és természetesen vizet is. A Coop jelenleg több mint 600 vegán terméket kínál vásárlóinak, írja az ESM.
Kapcsolódó cikkeink
Regisztráljon most látogatóként a Free From & Specialty Food & Wine Expo 2025 rendezvényre Bécsben!
Már megnyílt a regisztráció a Free From & Specialty Food…
Tovább olvasom >Zöldülő tányérok és poharak
A növényi termékek nemcsak egy meghatározott célcsoportnak szólnak, hanem egyre…
Tovább olvasom >A MAVEG meghívására újra hazánkba jön Melanie Joy
Újfent Magyarországra látogat az egyik legismertebb vegán aktivista, a Harvard…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökkentette az élelmiszerárakat az árrésstop és az online Árfigyelő bővítése
2025 áprilisában csökkent az infláció és az élelmiszerárak növekedési üteme…
Tovább olvasom >ÖRT-NMHH Minikonferencia: Merre tovább influenszer reklámozás?
Milyen szabályok vonatkoznak ma az influenszerekre? Hol húzódnak az etikai…
Tovább olvasom >Bővül az ALDI app: ezentúl kuponok is elérhetők
Újabb mérföldkőhöz érkezett az ALDI applikáció. A vásárlók mostantól bármely…
Tovább olvasom >