Húsmentes burgert árul a svájci Coop
Új, húsmentes burgert dobott piacra a svájci Coop. A Beyond Burger (Túl a Burgeren) nevű terméket a cég szerint alig lehet megkülönböztetni a „valódi” burgerektől.
A húst növényi alapú összetevők helyettesítik. A Beyond Burger mögött a Beyond Meat nevű startup áll, ami 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy olyan, magas fehérjetartalmú, növényi alapú termékeket hozzon létre, amelyek egészségesek és csökkentik a környezetre tett negatív hatásokat.
A burger fő összetevője a borsóból kinyert növényi fehérje, de a termék tartalmaz kókuszolajat, nyomelemeket és természetesen vizet is. A Coop jelenleg több mint 600 vegán terméket kínál vásárlóinak, írja az ESM.
Kapcsolódó cikkeink
Édesség helyett gyümölcs – Meglepő akció a foodorától
Szokatlan kampánnyal ünnepelte idén a gyereknapot a foodora: gyümölcs- és zöldségakcióval…
Tovább olvasom >A növényi italokat gyártó Sproudba fektetett a Lantmännen
A svéd agrár-élelmiszeripari vállalat, a Lantmännen mintegy 10%-os részesedést szerzett…
Tovább olvasom >Új lendületet kap a LoveRaw: felvásárolta a Smart Organic
A bolgár székhelyű Smart Organic felvásárolta a brit LoveRaw vegán…
Tovább olvasom >További cikkeink
A magyarok adnak a leggyakrabban online borravalót az ételfutároknak
Továbbra is népszerű a magyarok körében a borravaló adása, ami…
Tovább olvasom >Megőrizte első helyét az online élelmiszerpiacon a Kifli.hu
A Kifli.hu került a dobogó legfelső fokára az idéntől már…
Tovább olvasom >SAP: A felhős fejlesztéssel a sör is finomabb
A 130 éves Budweiser Budvar kiváló söreiről ismert, azonban vállalatirányítási…
Tovább olvasom >