Hongkongba is eljut a prémium minőségű magyar mangalicahús
Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán fogadta Romeo Alfonsot, a hongkongi Sutherland Ltd. tulajdonos igazgatóját. A megbeszélésen a magyar prémium mangalicatermékek délkelet-ázsiai piacokon történő értékesítési lehetőségeinek bővítéséről esett szó.
A találkozón részt vett Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója és Tóth Péter, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete elnöke is. A Kína déli partvidékén elhelyezkedő, különleges közigazgatási területeként ismert városállamban tevékenykedő cég a hongkongi és a makaói prémium húspiac meghatározó szereplője. A vállalkozás jelenleg a Mangalica Debreceni Pároskolbász hongkongi forgalmazása miatt látogatott Magyarországra, tovább növelve a 2009-ben megkezdett, éttermi minőségű hazai mangalicahús vásárlásait. Az Agrármarketing Centrum közreműködésével az AM folyamatosan segíti a magyar élelmiszerpiaci szereplők piaci megjelenését az ázsiai piacokon.
AM
Kapcsolódó cikkeink
Tervezhető jövőképet biztosít a fiataloknak az agrárszakképzés
Ma az agrár technikumok és szakképző iskolák kiszámítható életpályát kínálnak,…
Tovább olvasom >Hatalmas lehetőség előtt az állattenyésztők ágazata
Óriási károkat szenved az európai agrárium, a gazdák és intenzív…
Tovább olvasom >Új fejezet a magyar mezőgazdaság fejlődésében: 475 milliárd forint a fenntarthatóság és innováció jegyében
Magyarország KAP (Közös Agrárpolitika) stratégiai tervével összhangban új pályázati felhívások…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >